Gradi se nogostup u Žarovnici, vrijednost radova 869.253 kune Foto: Grad Lepoglava

Gradi se nogostup u Žarovnici, vrijednost radova 869.253 kune

I.D./Varaždinske vijesti | 7.10.2016. u 11:10h | Objavljeno u Našim krajem

U ovoj će godini mreža nogostupa koja se unazad nekoliko godina gradi na području grada Lepoglave biti proširena i to zahvaljujući izgradnji gotovo 350 metara novog nogostupa u Žarovnici, ali i najavljenom izgradnjom nogostupa na području Višnjice.

Radovi u Žarovnici traju, a obuhvaćaju izgradnju nogostupa širine 1.5 metra, rigola širine pola metra te oborinske i sanitarne kanalizacije u duljini nogostupa. Projekt je vrijedan 869.253 kune, a Županijska uprava za ceste za njegovu je realizaciju osigurala 75 posto potrebnih sredstava odnosno 651.939 kuna, dok je preostalih 25 posto ili 217.313 kuna kroz proračun osigurao Grad Lepoglava. Radovi su povjereni obrtu Niskogradnja Huđek.

- Unatoč tome što smo zakonskim promjenama izgubili gotovo 50 posto proračunskog prihoda i time dovedeni u težak položaj nastojimo i dalje, s ciljem osiguranja što boljeg životnog standarda za naše građane, razvijati komunalnu infrastrukturu na cijelom gradskom području. Pri tome koristimo potpore naših partnera, u ovom slučaju Županijske uprave za ceste s kojom imamo odličnu suradnju koja će se u ovoj godini nastaviti izgradnjom nogostupa na Višnjici. Izgradnjom nogostupa te oborinske i sanitarne kanalizacije u Žarovnici povećavamo sigurnost sudionika u prometu, posebice pješaka, te problem otpadnih voda koje su se zadržavale u kanalima te se često zbog njih naseljem širio neugodan miris  – istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić dodajući da će uskoro početi i uređenje triju lokalnih cesta na gradskom području za što su već  osigurana potrebna sredstva iz Fonda za razvoj brdsko-planinskih područja.

Riječ je o cestama Patačićeva ulica – Kameni Vrh u Mjesnom odboru Očura, zatim Žunari – Pošnjaki u Mjesnom odboru Lepoglavska Ves i Kujavci – Cvirki u Mjesnom odboru Gornja Višnjica.

Označeno u