Građani su odlučili - lokacija nove mini tržnice bit će u Ulici Vilka Novaka Foto: Grad Varaždin

Građani su odlučili - lokacija nove mini tržnice bit će u Ulici Vilka Novaka

Varaždinske vijesti | 30.8.2021. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković u nedjelju je zajedno sa stručnim službama Grada održao zbor građana u Ulici Vilka Novaka, na kojemu je, kako su izvijestili iz Grada Varaždina, gotovo jednoglasno prihvaćen prijedlog lokacije nove mini tržnice.

- Sve odluke koje se direktno tiču života građana, odlučivanje o zajedničkim pitanjima bit će i nadalje komunicirane na ovaj način, odnosno, sve odluke bit će temeljene na načelu supsidijarnosti - kazao je Marković.

Podsjetimo, nakon što se odustalo od lokacije na zelenoj površini koja se nalazi iza Titanika - zgrade na ulazu u POS naselje u Jalkovečkoj ulici, a nakon toga i prostora u jugozapadnom dijelu tog naselja, mini tržnica planirala se smjestiti na lokaciju između Sveučilišta Sjever i Centra Tomislav Špoljar. Nakon što je rektor Sveučilišta Sjever rekao kako gradnja tržnice kraj visokoobrazovne ustanove i jedne škole nije prikladna, odustalo se i od te lokacije. Na kraju je predložena upravo lokacija u Ulici Vilka Novaka, u blizini tamošnjeg POS naselja.

>> Mini tržnica iz POS-a u Jalkovečkoj seli na križanju ulice Vilka Novaka prema Koblenzovoj?

Nova mini tržnica 100% je financirana sredstvima iz EU fondova kroz LAG Sjeverozapad, a moći će se kupiti isključivo domaći proizvodi OPG-ova Varaždinske županije.

zbor_gradjana_vilka_novaka_mini_trznica_29082021_2.jpg

mala_trznica_varazdin_28082021.jpg