Mini tržnica iz POS-a u Jalkovečkoj seli na križanju ulice Vilka Novaka prema Koblenzovoj? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Mini tržnica iz POS-a u Jalkovečkoj seli na križanju ulice Vilka Novaka prema Koblenzovoj?

IHR/Varaždinske vijesti | 7.8.2021. u 10:16h | Objavljeno u Aktualno

Gdje će se na kraju smjestiti mini tržnica koja se trebala graditi u POS naselju u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu, za što je Grad Varaždin dobio novce iz EU fondova?

Nakon što se odustalo od lokacije kod Titanika, a nakon toga i prostora u jugozapadnom dijelu tog naselja, mini tržnica planirala se smjestiti na lokaciju između Sveučilišta Sjever i Centra Tomislav Špoljar. Nakon što je rektor Sveučililšta Sjever rekao kako gradnja tržnice kraj visokoobrazovane ustanove i jedne škole prikladna, čini se da se i od te lokacije – odustalo.

- Rektor Sveučilišta Sjever: "Graditi mini tržnicu kod Sveučilišta Sjever i škole je smiješno"

- U Grabanicama je situacija takva da mi kao Grad nemamo adekvatnu parcelu. Moramo na sljedećem Gradskom vijeću riješiti kamo ide ta POS tržnica jer ćemo inače ostati bez tih novaca koje smo dobili jer projekt nećemo realizirati do 31. prosinca ove godine. Imamo nekoliko opcija, a zasad mi skao najpovoljnija izgleda križanje ulica Vilka Novaka pa dalje prema Koblenzovoj ulici, blizu Konzuma, tako da taj dio Varaždina dobije određene sadržaje, a vidjet ćemo i što će reći struka – rekao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u jučerašnjoj emisiji VTV televizije Varaždin info.

Označeno u
Video sadržaj