Grad, u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo, nastavlja borbu protiv komaraca u Varaždinu

VV/MH | 25.7.2021. u 07:57h | Objavljeno u Našim krajem

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije će u razdoblju od 27. do 29. srpnja 2021. godine provoditi mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Varaždina. Priopćenje Grada prenosimo u cijelosti:

"Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije - Djelatnost za provođenje dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije dostavio je Gradu varaždin Obavijest o provedbi adulticidne  dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

U obavijesti stoji da će se na temelju Ugovora  provoditi mjere adulticidne dezinsekcije  komaraca  na području Grada Varaždina od 27.-29.07.2021.g. Suzbijanje će se provoditi u terminu od 4:00-6:00 sati u jutro na sljedećim javnim površinama na području Grada Varaždina:

komarci.pngDezinsekcija će se provoditi  sa sintetskim piretroidom INDUSECT EC na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, koji je odobren od strane Ministarstva zdravstva. Tretman suzbijanja će se provoditi metodom hladnog zamagljivanja (ULV) sa motornog vozila.

Mole se građani da se u navedeno vrijeme ne zadržavaju na otvorenom prostoru na navedenim lokacijama i da zatvore svoje prozore. Također se mole  pčelari ukoliko na navedenim lokacijama imaju pčele, da ih zatvore u košnice za vrijeme provođenja tretmana suzbijanja komaraca.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika akcija suzbijanja se odgađa za sljedeći dan, odnosno do poboljšanja vremenskih prilika."

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci