Grad Lepoglava među gradovima s najbolje ocijenjenim praksama u području jednakosti Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava među gradovima s najbolje ocijenjenim praksama u području jednakosti

Varaždinske vijesti | 24.10.2019. u 17:24h | Objavljeno u Našim krajem

U okviru završnog događaja projekta "Gradovi za jednakost - Bolja zaštita od diskriminacije na lokalnoj razini kroz upravljanje raznolikošću i jednakošću", kojeg provodi Hrvatski pravni centar u suradnji s Udrugom gradova u Republici Hrvatskoj, 22. listopada u Hrvatskom su saboru dodijeljena priznanja gradovima s najbolje ocijenjenim praksama u području jednakosti, u kategoriji velikih i malih gradova, te nagrade za osobito istaknutu praksu u području jednakosti.

Od 128 gradova, koliko ih se nalazi u Hrvatskoj, istraživanju je pristupilo njih 54. Nakon provedene selekcije u uži je krug gradova ušlo svega njih 14, a među najboljima se našao i Grad Lepoglava rangiran na visoko treće mjesto u kategoriji manjih gradova za što mu je pripalo posebno priznanje.

Ispred Grada Lepoglava priznanje je na prigodnoj svečanosti održanoj u Hrvatskom saboru primio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač istaknuvši pri tom da, iako se javne politike i propisi najčešće donose na nacionalnoj razini, ljudi svoja prava zapravo ostvaruju tamo gdje žive i rade, u svojim lokalnim zajednicama.

- Politike i poslovi koje donose i obavljaju gradovi znatno utječu na mogućnosti i prilike koje će biti dostupne pojedincima i skupinama građana, a time i na njihovu međusobnu jednakost. Ovo priznanje, veliko samo po sebi, samo potvrđuje usmjerenost ove gradske vlasti prema onom dijelu lokalnog razvoja koji se ne mjeri kamionima šudra ili kilometrima asfalta već kvaliteti života najranjivije osobe u našoj zajednici. Jednakost u pristupu je jedan od elemenata dobrog upravljanja – poručio je Kovač po preuzimanju nagrade.

Grad Lepoglava jedini je grad iz Varaždinske županije koji je dobio priznanje za najbolje ocijenjenu praksu u području jednakosti među manjim gradovima u Hrvatskoj.

lepoglava_-_Gradovi_za_jednakost_1.jpg

lepoglava_-_Gradovi_za_jednakost_2.jpg

lepoglava_-_Gradovi_za_jednakost_3.jpg

lepoglava_-_Gradovi_za_jednakost_4.jpg

lepoglava_-_Gradovi_za_jednakost_5.jpg