Grad Ivanec poduzetnicima s 200 kn mjesečno subvencionira đačke stipendije Foto: Grad Ivanec

Grad Ivanec poduzetnicima s 200 kn mjesečno subvencionira đačke stipendije

Varaždinske vijesti | 28.2.2019. u 13:15h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Grad Ivanec objavio javni poziv poduzetnicima za pokrivanje dijela troškova učeničkih stipendija. Ove potpore mogu koristiti sva poduzeća i obrtnici koji s učenicima imaju zaključene ugovore o stipendiranju u tekućoj šk. godini, pod uvjetom da su s administrativnog područja grada Ivanca.

Velik interes poduzetnika ivanečkoga kraja izazvao je Javni poziv kojim je Grad Ivanec pozvao sve poduzetnike (mikro, mala, srednja i velika poduzeća kao i obrtnike) koji posluju na administrativnom gradskom području da se prijave za dodjelu potpore u vidu pokrivanja dijela troškova učeničkih stipendija. Prijaviti se mogu svi koji za šk. godinu 2018./2019. s učenicima imaju sklopljen ugovor o stipendiranju, pod uvjetom da učenici imaju prebivalište na području Ivanca.

Dakle, svim poduzetnicima koji imaju učenike na praksi koje ujedno stipendiraju, Grad će stipendije subvencionirati s 200 kuna mjesečno po učeniku, počevši od 1. siječnja 2019. Pritom poduzetnik može koristiti neograničen broj potpora (odnosno, ovisno o broju učenika koje stipendira), pod uvjetom da stipendija koju dodjeljuje učeniku nije manja od 300 kuna mjesečno.

Zahtjev za dodjelu potpora podnosi se na posebnom obrascu koji se može preuzeti na web stranici Grada Ivanca ( www.ivanec.hr, pod Službenim objavama) ili u prostorijama gradskog Upravnog odjela za proračun, financije i gospodarstvo. Sve dokumente poslati najkasnije do 26. ožujka (isključivo poštom, preporučenom pošiljkom) na Grad Ivanec, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, s naznakom Javni poziv - potpore za đačke stipendije.