Grad Ivanec gradi novo autobusno okretište, zeleni otok i parkiralište Foto: Grad Ivanec

Grad Ivanec gradi novo autobusno okretište, zeleni otok i parkiralište

Varaždinske vijesti | 2.8.2023. u 17:26h | Objavljeno u Našim krajem

Već se naziru konture buduće nove ivanečke ulice, zelenog otoka, manjeg parkirališta i okretišta školskog autobusa na gradskoj površini u Preradovićevoj ulici (kod Dječjeg vrtića Ivančice i kod ulaza na parkiralište SPAR-a), gdje su u tijeku intenzivni radovi na novom gradilištu koje je otvorio Grad Ivanec.

- U ovoj drugoj i ujedno, završnoj fazi radova, uređujemo dionicu od Osnovne škole Ivanec prema obilaznici, s ciljem da se cijeli ovaj kompleks na prilazu prema vrtiću, školi i skate i biciklističkom parku uredi izrazito urbano te da se ujednoučenicima-putnicima osiguraju najviši sigurnosni standardiprilikom silaska, odnosno ulaska u školski autobus – poručio je prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Milorad Batinić te izrazio zadovoljstvo što radovi napreduju prema predviđenom terminskom planu.

ivanec_autobusno_okretiste_02082023_1.jpeg

- Ako nas posluži vrijeme, siguran sam da ćemo radove završiti puno prije kraja rujna. Nastojimo ih što više ubrzati i kraju ih privesti prije početka nove školske godine – izvijestio je šef gradilišta Siniša Cerovčec.

Moderna prometna površina

U zoni obuhvata radova odstranjen je kompletan stari, dotrajali asfalt i podloga, koji je zamijenjen novim šljunčanim navozom. Oko budućeg zelenog otoka, parkirališta i kružnog okretišta autobusa postavljeni su rubnjaci, a sagrađena je i nova oborinska odvodnja.

ivanec_autobusno_okretiste_02082023_3.jpeg

Pokraj zelenog otoka bit će uređeno manje parkiralište sa šest parkirnih mjesta i jednim parkirnim mjestom za osobe s invaliditetom, dok će na samom otoku biti postavljena tri stupa s LED rasvjetom.

Nakon asfaltiranja i kompletnog uređenja, uslijedit će završno iscrtavanje horizontalne signalizacije za parkirna mjesta i autobusno stajalište.

ivanec_autobusno_okretiste_02082023_2.jpeg

Radovi u ovoj fazi vrijedni su blizu 200.000 eura, a temeljem provedenog postupka javne nabave njihovo je izvođenje povjereno Graditeljstvu Andrije Grabara.

- Završetak ovih radova ujedno će značiti i dovršetak višegodišnjeg projekta uređenja i infrastrukturnog opremanja Ulice Petra Preradovića i njenih odvojaka. Njime je formirana nova, moderna gradska četvrt s velikim brojem suvremenih stambenih i poslovnih objekata. Također, aktualnim radovima usklađen je cjelovit projekt uređenja istočnog dijela Preradovićeve ulice s kompleksom između Osnovne škole i Dječjeg vrtića - napomenuli su iz Grada Ivanca.

ivanec_autobusno_okretiste_02082023_4.jpeg

Označeno u