Gornje Ladanje "pliva", a načelnik tvrdi: To je zbog loše izvedene odvodnje oborinskih voda

V.V. | 19.9.2017. u 16:33h | Objavljeno u Našim krajem

Obilne kiše u posljednjih nekoliko dana uzrokovale su opet plavljenja u Gornjem Ladanju.

- Postojeći sustavi za odvodnju te kanali i grabe nisu mogli u kratkom vremenu apsorbirati ogromne količine vode, čemu su doprinjele i greške u projektu još od rekonstrukcije križanja od prije četiri godine te je više stanovnika zahtijevalo intervenciju Općine Vinica - priopćili su iz Općine.

Na poziv stanovnika načelnik Općine Vinica obišao je još u nedelju najugroženije dijelove naselja (Zelendvorsku ulicu i ulicu Bana Jelačića) te tom prilikom ponovo naglasio kako je jedinii krivac za takve probleme Županijska uprava za ceste Varaždinske županije koja je nadležna za županijske i lokalne ceste i koja je bila nositelj izrade loše i nestručne projektne dokumentacije odvodnje oborinskih voda u lateralni kanal.

DSC 1524

 

Iz Općine Vinica izijestili su kako za takvu izvanrednu situaciju angažirali i g. Blaženka Premužića koji je također ustvrdio da visina i sama odvodnja nisu dobro projektirane.

- Na moj poziv jučer je na teren izašao g. Tomislav Osonjački, ravatelj ŽUC-a, sa g. Premužićem koji se prilikom obilaska opet uvjerio u loše izvedenu odvodnju oborinskih voda s čitavog područja naselja i odmah djelatnicima PZC-a izdao zadatak produbljenja postojećeg odvodnog kanala. Još jednom molim za razumjevanje i strpljenje iako dijelim ogorčenost svih koj su u toj zoni plavljenja, ali isto tako sve pozivam i molim da se zbog problema s odvodnjom oborinskih voda ne obraćaju samo nama u Općinu, već u ŽUC na telefon broj 214-403- izjavio je ogorčeno načelnik Općine Marijan Kostanjevac.