SDP IVANEC nezadovoljan: Drugi najveći grad u županiji ostaje bez gradske vijećnice

Varaždinske vijesti | 15.9.2023. u 08:53h | Objavljeno u Našim krajem

SDP-ovac Slunjski smatra da Batinić "puno priča, a malo radi"

GO SDP-a Ivanec, nakon sjednice Gradskog vijeća Grada Ivanca održane u srijedu, oglasio se priopćenjem za medije kojeg prenosimo u cijelosti:

Slunjski: Veliki projekti nas zaobilaze

Gradski vijećnik Mihael Slunjski na sjednici Gradskog vijeća iznio je zabrinutost činjenicom da nas veliki projekti zaobilaze ili dolaze sporijom dinamikom, da razvojno zaostajemo u usporedbi sa susjednim gradovima, dok nas državni i županijski dužnosnici sve više izbjegavaju.

>> Na sjednici Gradskog vijeća Milorad Batinić uputio oštre poruke na adrese odgovornih
>> Batinić Isteru: Poduzet ćemo sve da obranimo interese Ivanca, a vrlo brzo vidjet ćete i što!

Poručio je gradonačelniku da je bio u poziciji riješiti ključne županijske probleme za grad kada je njegova stranka bila na vlasti, a sada je lako sve ostale prozivati za to.

- Hodočastio je Plenkoviću u Banske dvore, a za Ivanec nije napravio ništa. Na sreću, građani vide da ključne probleme za građane Ivanca koristite u svrhu svoje političke promocije, dok na kraju možemo zaključiti da puno pričate, a malo radite -poručio je Slunjski.

Patekar: U vrtić nije upisano 22 djece

Gradski vijećnik Dalibor Patekar poručio je da se u Ivanečkim novinama ne objavljuju u potpunosti točni podatci, referirajući se na broj neupisane djece u gradski vrtić. Prema navedenim podacima neupisanima je ostalo 22 djece.

Međutim, važno je naglasiti da je dosta roditelja djecu upisalo u privatne vrtiće prvenstveno iz razloga što su znali da neće dobiti mjesto u gradskom. I zato je potrebno što brže dograditi postojeći vrtić u Ivancu i izgraditi novi u Radovanu.

Tijekom sjednice gradonačelnik je izjavio da njegovom odlukom Grad Ivanec ostaje bez svoje Gradske vijećnice. Prostor vijećnice prenamijenit će se u tri uredska prostora i dva prostora za arhivu.

Gradsko vijeće će nadalje svoje sjednice održavati u kinodvorani ili poduzetničkom inkubatoru. Vijećnik Patekar izražavajući nezadovoljstvo poručio je gradonačelniku da dok drugi grade vijećnice, drugi najveći grad u županiji ostaje bez svoje.