Na sjednici Gradskog vijeća Milorad Batinić uputio oštre poruke na adrese odgovornih Foto: Grad Ivanec

Na sjednici Gradskog vijeća Milorad Batinić uputio oštre poruke na adrese odgovornih

Grad Ivanec/vv | 14.9.2023. u 11:12h | Objavljeno u Našim krajem

Najavio i daljnje korake u zaštiti interesa Grada Ivanca

Na početku 30. sjednice gradonačelnik Milorad Batinić je u sklopu Aktualnog sata odgovorio na čak 22 pitanja i dugi niz potpitanja koja su mu postavili gradski vijećnici.

- Tijekom današnjeg i idućih dana Grad Ivanec će izvijestiti o više tema o kojima se raspravljalo, a koje su sudbinski važne za cijelu našu zajednicu, sve građane i cijeli naš grad, a u vezi kojih je gradonačelnik Batinić na adrese odgovornih uputio iznimno oštre poruke te najavio daljnje korake u zaštiti interesa Grada Ivanca - priopćeno je iz gradske uprave.

>> Batinić poručio Isteru: Poduzet ćemo apsolutno sve da obranimo interese Ivanca, a vrlo brzo vidjet ćete i što!

Gradsko vijeće Ivanec je na 30. sjednici, prvoj nakon ljetne pauze, održanoj u srijedu u Kinodvorani Ivanec, razmotrilo 14 točaka dnevnoga reda. Na sjednici su usvojena financijska izvješća o poslovanju u 2022. godini gradskih ustanova i trgovačkih društava čiji je osnivač Grad Ivanec ili u njima ima vlasničke udjele.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili izvješća Ivkoma, Ivkom-voda, Poslovne zone Ivanec i Varkoma Varaždin te Pučkog otvorenog učilišta Đuro Arnold i Dječjeg vrtića Ivančice.

S dnevnog reda skinuto je financijsko izvješće Čistoće Varaždin, budući da se na sjednici nije pojavio predstavnik tvrtke kako bi, u skladu s dobrim običajem, obrazložio izvješće i odgovorio na pitanja vijećnika.

U nastavku sjednice prihvaćeni su i drugi akti: izvješće o radu gradonačelnika u prvih 6 mjeseci ove godine, o izvršenju gradskog proračuna od 1. siječnja do 30. lipnja 2023. te o korištenju sredstava proračunske zalihe u tom razdoblju.

Donesene su i odluke o potvrđivanju članstva Grada Ivanca u LAG-u Sjeverozapad, o izmjeni i dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama te o prihvaćanju najpovoljnije ponude temeljem raspisanog natječaja o prodaji gradskih nekretnina.