Glavni ivanečki projekti u 2019. godini "teški" su 26,5 milijuna kuna

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Glavni ivanečki projekti u 2019. godini "teški" su 26,5 milijuna kuna Foto: Grad Ivanec

Na prijedlog ivanečkog gradonačelnika Milorada Batinića, Gradsko vijeće Ivanec na svojoj je zadnjoj sjednici donijelo Akcijski plan provođenja strateških gradskih projekata u 2019. godini.

Plan sadrži ključne projekte koji se planiraju ostvariti tijekom ove godine, a vrijedni su 26,5 milijuna kuna. Dio projekata navedenih u Akcijskom planu Grad će financirati vlastitim sredstvima, dok će se dio njih provoditi uz učešće EU fondova, ministarstava, Hrvatskih voda i Ivkoma.

U infrastrukturne projekte 9,28 milijuna kuna

Najviše novca, 9,28 milijuna kuna, planirano je za projekte u komunalnoj i prometnoj infrastrukturi. Od te svote je čak 3,5 milijuna kuna namijenjeno modernizaciji nerazvrstanih cesta. Oko 2,4 milijuna uložit će se u rekonstrukciju NC u Prigorcu (nastavak EU projekta koji je započet prošle godine), a oko 2,1 milijuna planira se uložiti u sanaciju klizišta uz nerazvrstane ceste.

Osigurana su i novčana sredstva za izradu dokumentacije za uređenje Trga hrvatskih ivanovaca, zatim za projekt izrade parkirališta kod ivanečkog groblja i početak radova u 1. fazi, za revitalizaciju gradskih parkova, uređenje oborinske odvodnje u Bedencu i rekonstrukciju sadašnjeg zapuštenog poligona kod Osnovne škole Ivanec. Predviđeno je i 255.000 kuna za izgradnju energetski učinkovite javne rasvjete.

Za vodoopskrbu i zaštitu okoliša 8,6 milijuna kuna

Nastavljaju se i tri kapitalna projekta vezana uz vodoopskrbu i kanalizaciju, a nositelj će im biti Ivkom vode u suradnji s Hrvatskim vodama i resornim ministarstvom. Riječ je o nastavku izgradnje sustava sanitarne kanalizacije Bedenec (1. faza), investicije koja se sufinancira iz EU fondova.

Nastavit će se rekonstrukcija i gradnja 1. faze cjevovoda Žgano vino – Malezova te obnavljati cjevovodi i hidrantske mreže po ulicama na području grada (u skladu s programom modernizacije cesta). U projekte vezane uz zaštitu okoliša predviđena su ulaganja u iznosu od 1,91 milijuna kuna. Najveći dio tih sredstava odnosi se na ulaganja Hrvatskih voda u uređenje i zaštitu vodotoka.

Nadalje, 450.000 kuna planirano je za pripreme oko početka radova na Aglomeraciji Ivanec, a predviđena su i sredstva za izgradnju reciklažnog dvorišta građevinskog otpada i monitoring nad sanacijom odlagališta u Jerovcu.

8,4 milijuna kuna za društvenu i sportsku infrastrukturu

Projekti u društvenoj i sportskoj infrastrukturi ove su godine planirani u vrijednosti od oko 8,4 milijuna kuna. Riječ je o nastavku radova na Muzeju planinarstva te o radovima (obnova, adaptacija, izgradnja, opremanje i sl.) na cijelom nizu društvenih domova – u Osečkoj, u Vuglovcu – Gečkovcu, Škriljevcu, Jerovcu Donjem i Gornjem. Predviđena su i sredstva za energetsku obnovu društvenog doma Lančić – Knapić i stare škole u Salinovcu.

Ima još važnih projekata na kojima će se ove godine raditi u Ivancu, a to su uređenje dječjih igrališta, gradnja igrališta na Rekreacijskom centru Lančić, izrada projektne dokumentacije za uređenje prostora u prizemlju braniteljske zgrade u Gajevoj ulici itd.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.