FOTO Završeni radovi na obnovi Ulice Hinka Krizmana u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 16.10.2024. u 12:29h | Objavljeno u Našim krajem

Završetak radova na obnovi Ulice Hinka Krizmana u srijedu su obilaskom lokacije i prigodnom konferencijom za novinare obilježili gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki te direktor gradske tvrtke Varkom Bruno Ister.

Gradonačelnik je istaknuo kako je Ulica Hinka Krizmana još jedna u nizu ulica koje se ove godine obnavljaju i to po modelu sveobuhvatne obnove infrastrukture ulice:

„Kada kreće obnova ulice, radove izvode svi infrastrukturaši, odnosno mijenjamo cijelu infrastrukturu. Ova ulica imala je više izazova, uz svu infrastrukturu, tu smo mijenjali i kanalizaciju, dakle fekalnu kanalizaciju, oborinsku odvodnju, vodovod, plin, struju, telekom i na kraju je postavljen završni sloj. Trošak Grada Varaždina u izvođenju radova u Ulici Hinka Krizmana iznosi oko 200 tisuća eura.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Direktor gradske tvrtke Varkom iskazao je zadovoljstvo što se ulice u Varaždinu sada zaista sveobuhvatno i temeljito rekonstruiraju:

„Od kada je ova Gradska uprava preuzela upravljanje Gradom, po ovom smo modelu kojeg smo uveli obnovili smo Fallerov prolaz, Ulicu Mihajla Pupina, Istarsku ulicu, Ulicu Irme Gorzo, Gospodarsku ulicu, Omladinsku ulicu, Ulicu Tina Ujevića, Gundulićevu, Trenkovu, Supilovu, nogostup u Gojancu, Ulicu Hinka Krizmana, završavamo Vrazovu, Kačićevu i Teslinu. U Ulici Hinka Krizmana, iako je ona dužine samo 250 metara, zadržali smo se dva mjeseca upravo zbog kanalizacije koja je bila zaista devastirana. Sada je sve temeljito rekonstruirano. Trošak Varkoma ovdje iznosi 120 tisuća eura. Smanjit će se i gubici koje smo imali na vodovodu u ovoj ulici radi dosta kvarova. Dakle, imamo višestruke koristi od ovog projekta.“ – rekao je Bruno Ister.

Gradonačelnik je najavio kako se radovi nastavljaju u cijelom gradu, ali će završiti do Dana grada Varaždina.

„Danas je započelo asfaltiranje u Vrazovoj, u dijelu od Ulice Vatroslava Lisinskog prema Ulici Braće Radića. Raskršće između Hallerove i Vrazove bit će uzdignuta ploha kako bismo smirili promet i omogućili veću sigurnost srednjoškolcima koji svakodnevno tamo prolaze. Sredinom studenoga trebali bi završiti radove u tom dijelu. Kačićeva ulica je pod konzervatorskom zaštitom i tamo će se postaviti bečke kocke kakve se nalaze na Franjevačkom trgu. Kompletna rekonstrukcija izvodi se i na Banfici, u dijelu ulica Konščakova, Boškovićeva, Teslina, gdje ćemo imati novu regulaciju prometa i 30-ak novih parkiranih mjesta.“ – kazao je gradonačelnik Bosilj te zamolio građane za strpljenje koje će zasigurno biti opravdano ljepšim i uređenijim ulicama u Varaždinu.

Gradonačelnik je sa suradnicima obišao i radove u Vrazovoj, Kačićevoj i Teslinoj ulici.