FOTO Voćanci čuvaju okoliš, u eko-akciji prikupili dvije tone smeća Foto: Općina Donja Voća

FOTO Voćanci čuvaju okoliš, u eko-akciji prikupili dvije tone smeća

Varaždinske vijesti | 15.4.2024. u 19:27h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja domovinskog rata "Voća" te uz podršku ostalih udruga s djelovanjem na području općine Donja Voća, u nedjelju 14. travnja održana je ekološka akcija na Voći povodom nadolazećeg Dana planeta Zemlje.

Ova eko akcija organizira se svake godine na inicijativu i pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća koja pritom osigurava vreće za smeće, rukavice te za svakog sudionika i obrok na kraju akcije. Ove godine prikupljeno su oko 2 tone smeća, najviše plastika, boca i sitnog otpada uz prometnice te uz javne površine na području općine.

- U Općini Donja Voća itekako su svjesni važnosti zaštite okoliša i očuvanja prirodnih resursa, jer svakim danom svjedočimo njezinoj nepredvidivosti i snazi te nas podsjeća koliko smo krhki bez prirodne ravnoteže, a čovjek je jedino živo biće koje onečišćuje okoliš u kojem živi - ističu iz Općine Donja Voća.

Općina Donja Voća u prethodnih dvije godine posebnu pažnju posvećuje zaštiti okoliša, pa je tako kroz Fond za zaštitu okoliša osigurala svim sumještanima besplatne žute i plave kante za smeće, redovno u suradnji sa školom provode edukacije, radionice i ostale edukativne aktivnosti za djecu predškolskog i školskog uzrasta. U mjesecima koji su pred nama, osiguravanjem sredstava kroz Fond za zaštitu okoliša, nabavlja i mobilno reciklažno dvorište te počinje s novim ciklusom predavanja, radionica i ostalih edukativno-informativnih aktivnosti.

Organizatori zahvaljuju sudionicima što se svake godine odazovu ovoj hvalevrijednoj eko-akciji.

- Naša djeca i priroda oko nas bit će nam zahvalni, zaštitimo prirodu, zaštitimo našu Voću! - poručili su iz Općine Donja Voća.

donja_voca_eko_akcija_14042024_1.jpg

donja_voca_eko_akcija_14042024_2.jpg

donja_voca_eko_akcija_14042024_3.jpg

donja_voca_eko_akcija_14042024_4.jpg

donja_voca_eko_akcija_14042024_5.jpg

donja_voca_eko_akcija_14042024_6.jpg

donja_voca_eko_akcija_14042024_7.jpg

donja_voca_eko_akcija_14042024_8.jpg