FOTO Veliki Bukovec: Za Dan Općine održana prva biciklijada Foto: Općina Veliki Bukovec

FOTO Veliki Bukovec: Za Dan Općine održana prva biciklijada

| 6.10.2020. u 08:25h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Dan Općine Veliki Bukovec i blagdan zaštitnika župe svetog Franje Asiškog ove je godine zbog pandemije koronavirusa obilježen skromnije i uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća u petak, u subotu je uspješno održana prva biciklijada Općine Veliki Bukovec. Okupila je 50-ak sudionika koji su prošli 15 kilometara dugu rutu od Dubovice, kroz prirodu kraj jezera HE Donja Dubrava do ribičkog doma SRK Linjak u Velikom Bukovcu. Uz okrjepu ih je dočekalo iznenađenje – desetak biciklista dobilo je simbolične nagrade, a posebno su nagrađeni najmlađi i najstariji sudionika, starosti 3 i 63 godine.

Načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić istaknuo je da je biciklijada u potpunosti uspjela i ostvarila svoj cilj – boravak djece i mještana u prirodi.

- Jako smo zadovoljni odazivom na prvu biciklijadu. Uz mještane, pridružili su nam se i biciklisti izvan naše općine. Bilo im je to lijepo i ugodno druženje, a djecu smo, na jedno poslijepodne, vratili u prirodu. Cilj je ispunjen. Vrijeme nas je savršeno poslužilo. U uvjetima kakvi trenutno jesu, s obzirom na pandemiju koronavirusa, uspjeli smo skromnije, ali uz sudjelovanje mještana, obilježiti Dan Općine Veliki Bukovec - rekao je Vrbanić.

Obilježavanje Dana općine Veliki Bukovec završilo je u nedjelju, 4. listopada, na blagdan svetog Franje Asiškog, svetom misom u župnoj crkvi u Velikom Bukovcu.