FOTO Udruga žena „Naši cajti” i ove godine obradovala sugrađanke V. Toplica cvijećem

VV | 8.3.2023. u 14:30h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga žena „Naši cajti” i ove je godine u centru Varaždinskih Toplica organizirala akciju „Žena ženi”. Riječ je o akciji povodom Međunarodnog dana žena u sklopu koje su članice topličke udruge u srijedu na Trgu Republike Hrvatske svoje sugrađanke darovale cvijećem i na taj im način uljepšale dan.

Kako je objasnila Mara Malenica, predsjednica Udruge žena „Naši cajti” Varaždinske Toplice, radi se o njihovoj tradicionalnoj akciji koju organiziraju već sedam godina, a cilj je da malim znakom pažnje razvesele svoje sugrađanke, majke, bake, susjede i prijateljice.

-Svake se godine jako veselimo toj akciji i svakako ćemo i dalje nastaviti s time. Udruga žena djeluje na području Varaždinskih Toplica i njene se članice međusobno druže uz stvaranje ručnih radova, a također sudjelujemo u svim manifestacijama našeg grada i pokušavamo prenijeti tradiciju i na mlade – rekla je Malenica čestitavši svim ženama njihov dan, Međunarodni dan žena.

Udruzi žena u njihovoj tradicionalnoj akciji pridružila se i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

- Drago mi je što je naša Udruga žena i ove godine organizirala ovu lijepu akciju kako bi sve naše sugrađanke razveselila ovim malim, ali lijepim znakom pažnje. Čestitam svim ženama njihov dan uz poruku da moraju biti glasnije i aktivnije te se više uključivati u javni, društveni i politički život svoje sredine kako bi se i naši glas, interesi i mišljenje čuli. Grad Varaždinske Toplice redovito podržava rad svih svojih udruga i sve njihove aktivnosti, a tako će biti i u budućnosti - rekla je Ratković.