VISOKO Održana radionica u sklopu akcije "Zdrave dojke": ne zaboravite na preventivne preglede! Foto: Varaždinska županija

VISOKO Održana radionica u sklopu akcije "Zdrave dojke": ne zaboravite na preventivne preglede!

Varaždinske vijesti | 23.2.2023. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

Prevencija raka dojke bila je tema radionice održane u utorak u Društvenom domu Visoko u sklopu javnozdravstvene akcije "Zdrave dojke".

I ovu radionicu je organizirao Savjet za zdravlje Varaždinske županije u suradnji sa stručnjacima iz područja javnog zdravstva i radiologije, a s ciljem edukacije žena o važnosti odaziva na preventivne preglede u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

Radionicu je otvorila predsjednica Savjeta za zdravlje doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, specijalist neurolog, subspec. za kronične neurodegenerativne bolesti, a mr. Irena Stipešević Rakamarić, specijalist javnog zdravstva iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije održala je predavanje pod nazivom "Determinante neodazivanja žena u mamografski probir i njegova organizacija u RH i Varaždinskoj županiji".

Specijalist radiolog Doroteja Bosilj, dr. med., subspecijalist ultrazvuka iz Opće bolnice Varaždin, govorila je o tumoru dojke i liječenju, a o ulozi liječnika obiteljske medicine u Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke govorio je liječnik obiteljske medicine Zoran Maravić, dr. med.

Radionici su prisustvovali župan Anđelko Stričak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić te načelnik općine Visoko Dragutin Mateković.

Sponzor akcije bio je i ovaj put DM – Drogerie Markt koji je osigurao poklone za sve žene koje su se odazvale radionici.

Galerija slika