FOTO: U Vinici tradicionalni konjički mimohod povodom Dana pobjede Foto: Općina Vinica

FOTO: U Vinici tradicionalni konjički mimohod povodom Dana pobjede

Varaždinske vijesti | 7.8.2017. u 09:25h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi udruge "Konj, moj prijatelj" i ove su se godine u već tradicionalnom konjičkom mimohodu, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, zaustavili i kod spomenika Mladenu Kasunu u Vinici. Članovi udruge kao i predstavnici Općine i članovi UDVDR-a Klub Vinica, uz prisustvo majke poginulog Mladena, članova obitelji, brojnih mještana i članova drugih braniteljskih udruga Varaždinske županije, položili su cvijeće i zapalili svijeće te odali počast poginulom Mladenu kao i svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Nakon polaganja cvijeća, prisutnima se obratio načelnik Marijan Kostanjevac koji je u ime svoje zamjenice Mirjane Jambriško i predsjednika Općinskog vijeća Marijana Mihalića te u ime predsjednika braniteljske udruge Ivana Krajcera, a posebno članovima udruge „Konj, moj prijatelj“ koji već 13. godina za redom održavaju ovu značajnu tradiciju, zahvalio svima na dolasku.

- Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja poseban je dan za sve stanovnike Lijepe Naše, to je dan kada odajemo počast svim braniteljima, pogotovo onima koji su svoje živote ugradili u temelje države Hrvatske i to nikada ne smijemo zaboraviti jer upravo su oni zaslužni što danas imamo našu samostalnu i slobodnu domovinu - izjavio je Kostanjevac.

Prisutnima se obratio i vlč. Krunoslav Milovec, župnik iz Maruševca, koji je pozvao sve okupljene na zajedničku molitvu za sve branitelje.

Galerija slika