FOTO U Općini Ljubešćica na zemljištvu darovanom od škole gradit će se Zona centra Ljubešćica Foto: Krešimir Đurić

FOTO U Općini Ljubešćica na zemljištvu darovanom od škole gradit će se Zona centra Ljubešćica

| 26.11.2021. u 10:43h | Objavljeno u Našim krajem

Temeljem Odluke Školskog odbora o darovanju nekretntine u vlasništvu Osnovne škole Ljubešćica Općini Ljubešćica, te Zaključka Varaždinske županije o davanju suglasnosti za raspolaganje imovinom Osnovnoj školi Ljubešćica, danas su u prostorijama Protupožarnog centra u Ljubešćici načelnik Nenad Horvatić i ravnatelj Osnovne škole Ivica Rojc potpisali Ugovor o darovanju nekretnine.

Površina nekretnine iznosi 16 899 četvornih metara, čija je procijenjena vrijednost 707.000,00 kuna, a Općina Ljubešćica se na darovanoj nekretnini provesti projekt „Zona centralnih sadržaja“ koji sadrži sportski javni sadržaj, tri poslovno-stambene građevine i prometnicu.

- Nakon što smo riješili najosnovnije stvari na području općine, tražimo neke nove izazove. Da bi mještani ostali na ruralnim područjima moramo im omogućiti najbolje uvjete kao i u gradovima. Trenutno u staroj zgradi smještene su ordinacija Opće medicine i dentalne medicine, dok ljekarnu nemamo. Prostornim planom imamo predviđeno parcelu od 17 tisuća četvornih metara, koja je zona centra, a na kojoj se mogu izgraditi upravo ovakvi sadržaji. Zahvaljujući suradnji s Osnovnom školom i Varaždinskom županijom, uspjeli smo dobiti to zemljište u općinsko vlasništvo - rekao je uvodno načelnik općine Ljubešćica Nenad Horvatić. Dodao je da je planirano da se na zemljištu planira izgradnja triju zgrada, od kojih će prva biti javne namjene.

- U toj će zgrade biti ordinacija opće medicine i dentalne medicine, ljekarna, a iznad njih bit će multifunkcionalni prostor za oko 250 ljudi. Imat ćemo i dvije zgrade s 18 stanova, u kojima će obitelji s područja općine moći riješiti svoj stambeni status, a u te zgrade ćemo smjestit ćemo i restoran, kafić, pekaru, banku te poštanski ured, sve ono što bi jedno mjesto trebalo imati da bi mještani u općini imali sve što im je potrebno - rekao je Horvatić. Početkom 2022. predat će se zahtjev za lokacijsku dozvolu, sljedeće godine očekuje se i početak radova na pristupnoj cesti, a Horvatić se nada da će do kraja mandata projekt, vrijedan oko 25 milijuna kuna, biti priveden kraju.

Potpisivanju ugovora nazočio je i varaždinski župan Anđelko Stričak.

- Često se postavlja pitanje da li je potreban toliki broj općina, a ja postavljam pitanje da li bi Ljubešćica bila to što je danas da nema status Općine i da građani Ljubešćice nisu u mogućnosti sami voditi brigu o sredini u kojoj žive - rekao je Stričak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci