FOTO U Općini Ljubešćica na zemljištvu darovanom od škole gradit će se Zona centra Ljubešćica Foto: Krešimir Đurić

FOTO U Općini Ljubešćica na zemljištvu darovanom od škole gradit će se Zona centra Ljubešćica

| 26.11.2021. u 10:43h | Objavljeno u Našim krajem

Temeljem Odluke Školskog odbora o darovanju nekretntine u vlasništvu Osnovne škole Ljubešćica Općini Ljubešćica, te Zaključka Varaždinske županije o davanju suglasnosti za raspolaganje imovinom Osnovnoj školi Ljubešćica, danas su u prostorijama Protupožarnog centra u Ljubešćici načelnik Nenad Horvatić i ravnatelj Osnovne škole Ivica Rojc potpisali Ugovor o darovanju nekretnine.

Površina nekretnine iznosi 16 899 četvornih metara, čija je procijenjena vrijednost 707.000,00 kuna, a Općina Ljubešćica se na darovanoj nekretnini provesti projekt „Zona centralnih sadržaja“ koji sadrži sportski javni sadržaj, tri poslovno-stambene građevine i prometnicu.

- Nakon što smo riješili najosnovnije stvari na području općine, tražimo neke nove izazove. Da bi mještani ostali na ruralnim područjima moramo im omogućiti najbolje uvjete kao i u gradovima. Trenutno u staroj zgradi smještene su ordinacija Opće medicine i dentalne medicine, dok ljekarnu nemamo. Prostornim planom imamo predviđeno parcelu od 17 tisuća četvornih metara, koja je zona centra, a na kojoj se mogu izgraditi upravo ovakvi sadržaji. Zahvaljujući suradnji s Osnovnom školom i Varaždinskom županijom, uspjeli smo dobiti to zemljište u općinsko vlasništvo - rekao je uvodno načelnik općine Ljubešćica Nenad Horvatić. Dodao je da je planirano da se na zemljištu planira izgradnja triju zgrada, od kojih će prva biti javne namjene.

- U toj će zgrade biti ordinacija opće medicine i dentalne medicine, ljekarna, a iznad njih bit će multifunkcionalni prostor za oko 250 ljudi. Imat ćemo i dvije zgrade s 18 stanova, u kojima će obitelji s područja općine moći riješiti svoj stambeni status, a u te zgrade ćemo smjestit ćemo i restoran, kafić, pekaru, banku te poštanski ured, sve ono što bi jedno mjesto trebalo imati da bi mještani u općini imali sve što im je potrebno - rekao je Horvatić. Početkom 2022. predat će se zahtjev za lokacijsku dozvolu, sljedeće godine očekuje se i početak radova na pristupnoj cesti, a Horvatić se nada da će do kraja mandata projekt, vrijedan oko 25 milijuna kuna, biti priveden kraju.

Potpisivanju ugovora nazočio je i varaždinski župan Anđelko Stričak.

- Često se postavlja pitanje da li je potreban toliki broj općina, a ja postavljam pitanje da li bi Ljubešćica bila to što je danas da nema status Općine i da građani Ljubešćice nisu u mogućnosti sami voditi brigu o sredini u kojoj žive - rekao je Stričak.