FOTO U dvorcu Batthyany otvorena izložba umjetničkih pisanica

vv | 27.3.2024. u 12:06h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom nadolazećih uskrsnih blagdana i u sklopu programa “Ludbreg petkom” u izložbenom prostoru dvorca Batthyany otvorena je “Izložba umjetničkih pisanica”. Članovi Likovnog udruženja Ludbreg dulji niz godina sudjeluju na sličnim izložbama sa svojim radovima, stoga se pojavila potreba da se i u Ludbregu ostvari izložba pisanica ostvarenih na umjetničkih način. Kako bi se dodatno istaknula raznolikost likovnog stvaralaštva, uz Likovno udruženje Ludbreg svoje su radove izložili i Udruga žena općine Sv. Đurđ „Veliko srce“, KUD Martijanec, Učenička zadruga “Jabuka” OŠ Martijanec, Udruga “Žene iz Centra svijeta”, Zvonimir Kuzman, Vesna Mađarić, Dragica Ružić i Anđelko Peranec.

– Već nam je dugo želja da priredimo ovakvu izložbu. Pisanice su pretežito od kokošjih jaja, ali ima i nojevih, guščjih, prepeličjih, drvenih, zatim jaja od stiropora, gipsa… Korištene su razne tehnike s naglaskom na tradiciju jer smo htjeli malo promovirati i ovaj stariji način i običaje oslikavanja. – prilikom otvorenje izložbe istaknula je predsjednica Likovnog udruženja Ludbreg Elvira Štabi.

Dodala je kako je izložba uistinu bogata i da vjeruje da će kod posjetitelja pobuditi ideje koje će onda moći primijeniti na ukrašavanju pisanica kod kuće sa svojim najbližima.

Izložba je otvorena do 5. travnja, a ulaz je besplatan. Možete ju razgledati radnim danom od 8 do 14 sati te uz prethodnu najavu na broj 091 306 0004 ili na Facebook stranici Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ Ludbreg.

Galerija slika