FOTO: TZ Varaždinski bregi interpretacijskim pločama označila 11 lokacija Foto: TZ Varaždinski bregi

FOTO: TZ Varaždinski bregi interpretacijskim pločama označila 11 lokacija

Varaždinske vijesti | 10.11.2023. u 14:47h | Objavljeno u Našim krajem

Ploče su postavljene u sklopu prve faze projekta "Putevima povijesti - interpretacijsko-povijesna ruta Varaždinskim bregima"

U sklopu prve faze projekta "Putevima povijesti - interpretacijsko-povijesna ruta Varaždinskim bregima", Turistička zajednica Varaždinski bregi 8. studenoga postavila je 11 interpretacijskih ploča.

Postavljanje ploča realizirano je sredstvima iz fonda za udružene turističke zajednice, putem natječaja koji provodi Hrvatska turistička zajednica.

>> Turističkoj zajednici Varaždinski bregi odobreno više od 90.000 eura za ukupno pet projekata

Turistička zajednica Varaždinski bregi djeluje na području općina Gornji Kneginec, Sveti Ilija, Beretinec i Vidovec, a lokacije na kojima su postavljene interpretacijske ploče su: Andrijina kula u Knegincu, Bauerov bunar na Banjščini, Kurije i klijeti Varaždin Brega, Dvorac Šaulovec, Župna crkva Svih Svetih u Beletincu, Župna crkva svetog Ilije Proroka u Svetom Iliji, Kurija Pust, Kurija Kussy (Zlatne gorice), Kurija Trem, Bijeli dvori i Kurija Mažuranić-Valenteković.

- Potaknuti ljudskom znatiželjom koja nas navodi da otkrivamo ono što se zbivalo prije nas, vjerujemo da će nas ove ploče suočiti s prošlošću kako bismo razumjeli sadašnjost. Uvažavanjem povijesti razvijamo osjećanje ponosa, poštovanja i pripadanja te oblikujemo vlastiti identitet - poručili su iz TZ Varaždinski bregi.