Turističkoj zajednici Varaždinski bregi odobreno više od 90.000 eura za ukupno pet projekata

MGA | 16.7.2023. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

Turističkoj zajednici Varaždinski bregi odobreno je ukupno 91.473,50 eura za ukupno pet projekata. Kao objedinjena turistička zajednica osnovana je prošle godine te obuhvaća općine Gornji Kneginec, Vidovec, Sv. Iliju i Beretinec. 

Odlukom Hrvatske turističke zajednica TZ-u Varaždinski bregi je iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent te iz Fonda za udružene turističke zajednice dodijeljeno 86.515,00 eura i to za sljedeće projekte:

1. Putevima povijesti – interpretacijsko-povijesna ruta Varaždinskim bregima (obilježavanje kulturno-povijesnih znamenitosti interpretacijskim pločama);

2. Vizualni i verbalni identitet na promotivnom letku i digitalnom vodiču (realizacija letka destinacije i digitalnog turističkog vodiča);

3. Izrada interaktivne internetske stranice TZ Varaždinski bregi (projekt je u završnoj fazi te je predviđeno i službeno predstavljanje);

4. Pogled z varaždinskih bregi (postavljanje foto-instalacije/interpretacije i klupica na brijegovima s atraktivnim pogledima).

Iz Fonda za nedovoljno razvijena područja i kontinent Turističkoj zajednici Varaždinski bregi dodijeljeno je još 4.958,50 eura za projekt:

1. Priča, iskustvo, zabava – aktivnosti unaprjeđenja smještaja te usluga i proizvoda u smještaju.

- Svi projekti će se provesti na području udruženih općina. Osim toga, krećemo s podjelom "Košarica jestivih sjećanja" koje dodjeljujemo privatnim iznajmljivačima s područja TZ-a Varaždinski bregi. U košarici su proizvodi lokalnih OPG-ova i obrtnika (vino, bučino ulje i koštice, paprenjaci, čaj od lavande, tjestenina, krekeri, med i sl.) kao svojevrsno prezentacijsko sredstvo i "mini - tržnica".

Košarice predstavljaju lokalnu kulturu i tradiciju. Svaki proizvod "priča" svoju priču te će omogućiti gostima da razviju toliko važno i vrijedno pozitivno iskustvo destinacije. Osim proizvoda, u košarici će se naći letak destinacije i letak sadržaja košarice - pojašnjava Ivana Cvek Vidić, direktorica TZ Varaždinski bregi.

Galerija slika