FOTO Trideset i šestero lepoglavskih studenata potpisalo ugovore o korištenju stipendija u ovoj akademskoj  godini Foto: Dražen Novosel

FOTO Trideset i šestero lepoglavskih studenata potpisalo ugovore o korištenju stipendija u ovoj akademskoj godini

| 9.3.2024. u 13:18h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama čitaonice Gradske knjižnice u Lepoglavi danas prijepodne je trideset i šestero studenata potpisalo ugovore o korištenju stipendija u akademskoj godini 2023./2024.

Okupljenim studentima obratili su se lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić, koji su im zaželjeli puno sreće tijekom studiranja.

- Grad Lepoglava stipendira studente s područja Grada još od 2005. godine, kada sam postao gradonačelnik i onda smo uveli stipendiranje naših studenata. Temelji razvoja našeg grada i samog života mogu se temeljiti na mladim, ali i obrazovanim ljudima, kojima smo odlučili pomoći tijekom obrazovanja. Stavili smo dva osnovna kriterija pri čemu je jedan od njih socijalni status, a drugo je da pomažemo izvrsnost. Raspisali smo natječaj i svi koji su se javili, njih trideset i šestero, su dobili stipendiju Grada Lepoglave. Stipendije su vrijednosti oko 100 eura, a primat će ih tijekom 10 mjeseci. Nadam se da će im pomoći u njihovom školovanju. Na studentima je samo da uče, da završe studentsku godinu, a Grad Lepoglava će im i dalje pomagati na svim razinama - naglasio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Za stipendije je u gradskom proračunu osigurano skoro 200 tisuća eura.