FOTO Sveti Đurđ proslavio svoj dan u novo uređenoj svečanoj dvorani Općine Foto: Martin Novosel

FOTO Sveti Đurđ proslavio svoj dan u novo uređenoj svečanoj dvorani Općine

VV | 21.4.2023. u 20:35h | Objavljeno u Našim krajem

U povodu blagdana Svetog Jurja, zaštitnika općine Sveti Đurđ, ova općina smještena u istočnom dijelu Varaždinske županije, ovih dana obilježava svoje dane, a središnji dio obilježavanja je bila svečana sjednica koja je okupila mnoge goste koje je načelnik općine Josip Jany upoznao s rezultatima koje općina postiže.

Osvrnuo se na ispunjeno obećanje župana Stričaka koje se odnosi na izgradnju kružnog toka u Hrženici čija je izgradnja realizirana uz pomoć Županijske uprave za ceste.

- Moram spomenuti proširenje dječjeg vrtića s pratećim igralištem i botaničkim vrtom, zatim planiramo i proširenje biciklističke staze uz županijsku cestu, tu očekujemo i pomoć ŽUC-a s kojim imamo dugi niz godina jako dobru suradnju. Također, projekt staračkog doma s dnevnim boravkom trebao bi ovaj mjesec dobiti građevinsku dozvolu, kao i spojnu cestu za isti. Raspisujemo i javnu nabavu za novo vatrogasno navalno vozilo, a spreman je i projekt šetnice uz rijeku Plitvicu – istaknuo je načelnik Jany.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak se u svom obraćanju upravo osvrnuo na izgradnju spomenutog kružnog toka.

- Prije godinu dana razgovarali smo oko izgradnje spomenutog kružnog toka, nakon čega je on i izgrađen. Ovdje je realizirano i drugih vrijednih investicija. Na području Općine imali smo i jednu veliku zahtjevnu vatrogasnu vježbu sigurnosti u kojem su sudjelovale sastavnice domovinske sigurnosti i hitnih službi sigurnosti iz naše, ali i susjednih županija. Obilježili smo i 150 godina rada DVD-a Hrženica i nažalost, prije kojih godinu dana, svjedočili smo elementarnoj nepogodi koja je mnoge oštetila, no ta šteta je isplaćena - rekao je Stričak.

Svečanoj sjednici su nazočili i saborski zastupnik Predrag Štromar, mnogi načelnici te gradonačelnici , kao i poduzetnici te javni djelatnici s područja cijele općine Sveti Đurđ.