Svečanoj su sjednici nazočili brojni gosti, među njima i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Svečanom sjednicom nastavljeno obilježavanje Dana općine Breznički Hum

| 9.11.2018. u 20:08h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, koja je održana u Osnovnoj školi u Brezničkom Humu, večeras je nastavljeno obilježavanje Dana Općine Breznički Hum i blagdana Svetog Martina.

O ostvarenom na području Općine u proteklom jednogodišnjem razdoblju govorili su predsjednik Općinskog vijeća Željko Sremec i načelnik Zoran Hegedić, a čestitke na ostvarenom domaćinima su uputili lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, zamjenik varaždinskog župana Tomislav Paljak i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar.

Uručene su i općinske zahvalnice koje su primili DVD Radešić,koje obilježava 75 godina postojanja, Lovačko društvo Lisac, povodom 25. obljetnice postojanja, Limena glazba Sveti Martin, povodom 20. obljetnice djelovanja.

Zahvalnice su primili i Emanuel Tukač, učenik 7. razreda, koji je već drugu godinu zaredom sudjelovao na državnom natjecanju iz matematike, zatim Lana Tukač, također učenica 7. razreda OŠ, koja je na 6. festivalu Djeca pjevaju u Varaždinu osvojila prvu nagradu stručnog žirija i Franjo Kropek, predsjednik Limene glazbe Sveti Martin, koji se i zahvalio u ime nagrađenih.

Obilježavanje Dana općine nastavit će se sutra od 16 sati pod šatorom na igralištu kod Osnovne škole bit će upriličen zabavno-koncertni program uz nastup čak 13 orkestara limene gazbe.

Proslava će se nastaviti nedjeljnim sejmom u dvorani škole i tradicionalnom gastronomskom ponudom Starinski žmaki pod šatorom na školskom igralištu uz obilje ponude iz domaće kuhinje.

U sklopu programa još će u subotu 17. studenoga za najmlađe biti izvedeno nekoliko predstava dramske družine Ozana iz Visokog, a taj će program započeti u 18 sati u Vatrogasnom domu.