FOTO Sudionici FolkoFonije primljeni u varaždinskoj Gradskoj vijećnici

Varaždinske vijesti | 7.9.2024. u 11:11h | Objavljeno u Našim krajem

Za predstavnike folklornih skupina, sudionike Međunarodnog festivala folklora Folkofonija, danas je priređeno primanje u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina.

Sudionike festivala iz Italije, Češke i Bosne i Hercegovine pozdravio je dr. sc. Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina. Prijemu je nazočila u ime organizatora Helena Lalić, predsjednika Centra tradicijske kulture.

Gradonačelnik se zahvalio organizatorima koji brinu o očuvanju tradicijske kulture, gostima je predstavio grad te im se zahvalio na dolasku i želji da svoju tradiciju, pjesme i plesove predstave publici u Varaždinu.

FolkoFonija se održava po osmi put u organizaciji Centra tradicijske kulture (CTK), a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Ministarstva kulture i medija RH, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Varaždinske županije, Hrvatskog društva skladatelja te Varkom d.o.o.

Festival se održava od 6. do 8. rujna 2024. na Europskom trgu u Varaždinu, a kroz glazbeno-umjetnički program predstavit će se preko 500 sudionika.

Kroz održavanje radionica i predstavljajući se na tradicijskom sajmu sudjelovati će 30-ak županijskih udruga.

Galerija slika