FOTO Srednja škola Novi Marof proslavila svoj dan i 11. obljetnicu Foto: Luka Šalamun

FOTO Srednja škola Novi Marof proslavila svoj dan i 11. obljetnicu

Varaždinske vijesti | 27.3.2024. u 13:23h | Objavljeno u Našim krajem

Učenici i djelatnici Srednje škole Novi Marof obilježili su danas, 27. ožujka, Dan škole, koji je ujedno nenastavni dan. Program obilježavanja odvijao se u Velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu.

srednja-skola-novi-marof-dan-skole-2.jpg

Sve okupljene pozdravio je ravnatelj škole Nikola Žganec, istaknuvši da Srednja škola Novi Marof svoju 11. obljetnicu slavi na sam datum rođenja slikara Ivana Rabuzina te na Svjetski dan kazališta.

srednja-skola-novi-marof-dan-skole-40.jpg

Napomenuo je i da je obilježavanje 11. godine djelovanja SŠ Novi Marof financirano sredstvima Varaždinske županije, putem projekta Građanskog odgoja i obrazovanja, čiji je cilj bio jačati medijsku pismenost učenika, razvijati osjećaj zajedništva te potaknuti kritičko promišljanje i vrednovanje audiovizualnih sadržaja.

srednja-skola-novi-marof-dan-skole-32.jpg

Na kontinuiranoj podršci je zahvalio i Gradu Novom Marofu te gradonačelniku Siniši Jenkaču, naglasivši da škola ima uspješne rezultate, dobre učenike i djelatnike te da je u Srednjoj školi Novi Marof ugodno raditi.

srednja-skola-novi-marof-dan-skole-34.jpg

Čestitke svim učenicima i djelatnicima škole uputio i gradonačelnik Siniša Jenkač, podsjetivši na početke SŠ Novi Marof, uz zahvalu svima koji su doprinijeli njenom razvoju.

- I Gradu Novom Marofu i meni kao gradonačelniku je u interesu da Srednja škola Novi Marof živi i da kroz školski program i vaše uspjehe predstavlja naš grad - istaknuo je gradonačelnik.

srednja-skola-novi-marof-dan-skole-33.jpg

Učenicima je uputio poruku da uvijek o svemu dobro promišljaju, razmišljaju i budu kritični.

Nakon uvodnih riječi ravnatelja škole i gradonačelnika, učenici su sa znatiželjom odslušali predavanje posebnog gosta, izraelskog veleposlanika Garyja Korena, koji je na engleskom jeziku govorio o Izraelu, geografskom položaju, prirodnim obilježjima i znamenitostima zemlje. Predavanje je među učenicima potaknulo niz pitanja na koja je veleposlanik sa zadovoljstvom odgovorio.

srednja-skola-novi-marof-dan-skole-36.jpg

Po završetku predavanja za učenike je organizirana video projekcija meksičkog filma Christophera Zalle "Radikalno", temeljena na stvarnoj priči.

Više fotografija pogledajte u nastavku: