FOTO Slavi se Dan općine Sveti Ilija: "Gledamo u budućnost i pokrećemo nove projekte" Foto: Krešimir Đurić

FOTO Slavi se Dan općine Sveti Ilija: "Gledamo u budućnost i pokrećemo nove projekte"

| 19.7.2024. u 20:50h | Objavljeno u Našim krajem

Dan općine Sveti Ilija obilježen je danas svečanom sjednicom Općinskog vijeća koja je održana u sportskoj dvorani Osnovne škole "Vladimir Nazor" u Svetom Iliji.

Među uzvanicima bili su izaslanik predsjednika Sabora RH, saborski zastupnik i načelnik općine Gornji Kneginec Goran Kaniški, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar pravosuđa i uprave Damir Habijan, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Josip Križanić, brojni gradonačelnici i načelnici, predstavnici javnih poduzeća i ustanova, delegacija iz prijateljske općine Devinska Nova Ves iz Slovačke te brojni drugi.

dan_opcine_sveti_ilija_svecana_sjednica_19072024_24.JPG

Okupljene su na početku pozdravili predsjednik Općinskog vijeća Dean Hrastić i načelnik Marin Bosilj.

- Općinsko vijeće nastavlja kontinuitet, stabilnost i učinkovitost te mogu reći da nam sjednice vijeća prolaze u demokratskom duhu, uz konstruktivne rasprave, i na kraju gotovo sve odluke usvajamo jednoglasno - istaknuo je predsjednik Općinskog vijeća Dean Hrastić, ujedno zahvalivši školama, vrtićima i udrugama s područja općine te svima koji su uključili u višednevni program obilježavanja Dana općine Sveti Ilija.

>> Općina Sveti Ilija slavi svoj dan uz brojne sadržaje

dan_opcine_sveti_ilija_svecana_sjednica_19072024_40.JPG

Projekti za idućih pet godina

Načelnik Marin Bosilj prigodno se osvrnuo na proteklu godinu, ali i najavio nove projekte. Istaknuo je, među ostalim, da traju radovi na izgradnji društvenih domova u Križancu i Tomaševcu Biškupečkom, a ishođene su građevinske dozvole za izgradnju društvenih domova u Žigrovcu i Krušljevcu, kao i za izgradnju građevine turističke namjene u Slugovinama i izgradnju Interpretacijskog centra srednjeg toka rijeke Bednje.

- Ovu godinu su obilježili društveni infrastrukturni projekti, kao što su gradnja društvenih domova. Iza nas su, možemo reći, povijesni projekti za našu općinu, pa sad gledamo prema budućnosti i krećemo s novim projektima. Tako je prethodnu godinu obilježila priprema projektne dokumentacije, i to ne samo za godinu pred nama, već za iduće petogodišnje razdoblje, kao što je projektiranje društvenih domova, objekata na ribnjacima i u Slugovinama. Projektirali smo i nogostupe na županijskim cestama na mjestima gdje još nisu izgrađeni, a ukupna vrijednost u izvođenju iznosi više od dva milijuna eura. To je ogroman financijski izdatak, i vjerujem da ćemo ga u narednih 4-5 godina uspjeti realizirati - naglasio je Bosilj.

dan_opcine_sveti_ilija_svecana_sjednica_19072024_41.JPG

Predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić istaknuo je da je lijepo prisustvovati svečanim sjednicama i slušati riječi načelnika i predsjednika vijeća o tome što se sve napravilo i koji su planovi za dalje.

Veliki i važni projekti

- Dobro se sjećam velikih i važnih projekata realiziranih na području općine Sveti Ilija posljednjih godina, počevši od otvaranja školske dvorane u Beletincu, gdje je izgrađen i vrtić. Među rijetkima ste započeli i završili projekt katastarske izmjere, za koji čujem da ima fantastičan odjek među ljudima. Naravno, otvorena je i ova vrhunska škola koja je sigurno "točka na i" svakog načelničkog mandata. Što se tiče Županije i zajedničkih ulaganja, tu su ulaganja u ceste sa ŽUC-om, a veliki, ozbiljan i lijepi projekt je energetska obnova stare škole Sveti Ilija, gdje će biti poduzetnički centar za mlade talente. Svaka čast načelniku i na svim manjim projektima koji provodite, jer iako volimo isticati one koji se broje u milijunima eura, za naše ljude su često puno važniji oni manji projekti koji za njih život znače. Svima želim sretan Dan općine te blagoslov vašeg i našeg zaštitnika svetog Ilije – rekao je Križanić.

dan_opcine_sveti_ilija_svecana_sjednica_19072024_44.JPG

Dan općine čestitali su i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač u ime svih gradonačelnika i načelnika, ministar Damir Habijan te saborski zastupnik i načelnik susjedne općine Gornji Kneginec Goran Kaniški.

Dobitnici općinskih priznanja

Nakon kulturno–umjetničkog programa koji su izveli učenici OŠ "Vladimir Nazor" Sveti Ilija i OŠ Beletinec, predsjednik Općinskog vijeća i načelnik uručili su općinske zahvalnice i priznanja.

Zahvalnica Općine Sveti Ilija za doprinos razvoju i promicanju sportske rekreacije te jačanje ugleda Općine u zemlji dodijeljena je Rekreativno–sportskoj udruzi Seketin, zahvalnice Općine Sveti Ilija za dostignuća u području sporta i jačanje ugleda Općine u zemlji dodijeljene su predsjedniku Nogometnog kluba Obreš Zlatku Šahmazaru i tajniku Nogometnog kluba Obreš Marijanu Kumriću, zahvalnica Općine Sveti Ilija za doprinos kulturnom i društvenom razvoju zajednice i jačanje ugleda Općine u zemlji i svijetu dodijeljena je predsjedniku Vatrogasne zajednice Općine Sveti Ilija Martinu Hajdinjaku, dok je Zahvalnica Općine Sveti Ilija za doprinos gospodarskom, kulturnom i društvenom razvoju zajednice i jačanje ugleda Općine u zemlji i svijetu dodijeljena osnivaču tvrtke Geobim d.o.o. Ivanu Ostroškom.

dan_opcine_sveti_ilija_svecana_sjednica_19072024_62.JPG

- Svaka zajednica ima ljude koji su se istaknuli svojim djelovanjem, koji odvajaju svoje slobodno vrijeme i kroz društveno djelovanje daju značajan pečat općini. To su ljudi koji su se istaknuli i kojima općina zahvaljuje za njihov trud i zalaganje - istaknuo je ovom prigodom načelnik Bosilj.

Veliku fotogaleriju sa svečane sjednice pogledajte u nastavku: