Općina Sveti Ilija slavi svoj dan uz brojne sadržaje, program počinje 13. srpnja Foto: VV arhiva

Općina Sveti Ilija slavi svoj dan uz brojne sadržaje, program počinje 13. srpnja

Varaždinske vijesti | 9.7.2024. u 08:05h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Sveti Ilija svoj dan slavi 20. srpnja, na blagdan zaštitnika općine i župe - svetog Ilije proroka.

Bogati program obilježavanja Dana općine Sveti Ilija počinje u subotu 13. srpnja manifestacijom "Kotlić 2024", koja će se održati na vatrogasnom dvorištu u Svetom Iliji, uz sudjelovanje udruga s područja općine te vatrogasce iz prijateljske općine Devinska Nova Ves iz Slovačke.

Program se nastavlja u nedjelju 14. srpnja 22. kupom ulovu ribe udicom na plovak na ribnjacima ŠRK Keder Beletinec, svetom misom u Seketinu te vatrogasnom pokaznom vježbom kraj ribnjaka u Beletincu.

Proslava Dana općine nastavlja se 19. srpnja (petak) Danom otvorenih vrata Dječjeg vrtića Gumbek Beletinec i svečanom sjednicom Općinskog vijeća u dvorani OŠ Sveti Ilija. Istog dana na igralištu stare škole u Svetom Iliji u večernjim će satima za zabavi biti zaduženi Atomi Live band i grupa Vigor.

Na samo Ilijevo, u subotu 20. srpnja, održat će se izložba Udruge vinogradara Grozdek i Udruge pčelara Varaždin Breg te svečana sveta misa u župnoj crkvi u Svetom Iliji, dok će se u nedjelju 21. srpnja na igralištu NK Bednja Beletinec održati memorijalni turnir "Dražen Obrstar Cac".

U sklopu Dana općine Sveti Ilija i ove će se godine proslaviti "Anino u Beletincu". Program počinje u petak 26. srpnja nastupom Privat banda na igralištu kod društvenog doma u Beletincu, a nastavlja se u subotu 27. srpnja prezentacijom "S tikvom na stol", međunarodnom smotrom folklora te nastupom Mejaša i Gloria banda.

Anino u Beletincu, a time i obilježavanje Dana općine Sveti Ilija, završava u nedjelju 28. srpnja svetom misom u crkvi Svih Svetih u Beletincu, povodom blagdana sv. Ane te uz sudjelovanje KUD-a Beletinec.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Detaljan program obilježavanja Dana općine Sveti Ilija pogledajte u nastavku:

dan_opcine_sveti_ilija_2024_program.jpg