FOTO: Radovi na zamjeni krovišta na Društvenom domu u Strmcu

| 18.2.2016. u 09:16h | Objavljeno u Našim krajem

U tijeku su radovi na zamjeni krovišta na Društvenom domu u Strmcu kraj Novog Marofa. Riječ je o radovima vrijednim 205 tisuća kuna, a u potpunosti će se zamijeniti dotrajalo krovište. Sanacijom krovišta spriječit će se daljnje propadanje objekta, a sama sanacija preduvjet je za sve daljnje radove na uređenju tog objekta.

Mještani Strmca, posebice članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva, zaslužili su da uredimo njihov objekt i spriječimo daljnje propadanje. Osim što prostorije objekta koriste članovi DVD-a i mještani, u sklopu tog objekta nalazi se i trgovački obrt. Radovi će spriječiti daljnje propadanje objekta. Sama sanacija krovišta prva je etapa. U planu je daljnje uređenje objekta, prvenstveno uređenje fasade. Time bi se povećala energetska učinkovitost objekta, ali i njegov izgled – izjavio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Inače, dio sredstava za sanaciju krovišta, u iznosu od 116 tisuća kuna, osiguralo je Ministarstvo gospodarstva. Sredstva su dodijeljena u okviru Javnog poziva za mjeru potpore za poticanje povećanja energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije. Ostatak sredstava za sanaciju krovišta od 90-ak tisuća kuna osigurao je Grad Novi Marof iz proračuna, a pomoć u realizaciji projekta pružila je i novomarofska tvrtka Knauf Insulation, kojoj gradonačelnik Jenkač i predsjednik Mjesnog odbora Mladen Benjak zahvaljuju.

Galerija slika