FOTO Prva božićna priredba u novoj školi: Učenici OŠ Sveti Ilija ispričali čarobnu božićnu priču Foto: Gordana Šimunec

FOTO Prva božićna priredba u novoj školi: Učenici OŠ Sveti Ilija ispričali čarobnu božićnu priču

VV / Tatjana Slunjski | 21.12.2022. u 13:30h | Objavljeno u Našim krajem

U petak, 16. prosinca učenici Osnovne škole "Vladimir Nazor" Sveti Ilija svojim su nastupima ispričali čarobnu božićnu priču pod nazivom "U pomirenom srcu noćas ćemo se sresti".

Prva je ovo božićna priča koju su ispričali u novoj školi, a poslušali su je i pogledali njihovi roditelji, članovi obitelji, učitelji i djelatnici škole te brojni uzvanici i mještani.

Kroz čarobnu božićnu priču, koja je započela tradicionalnom božićnom pjesmom "Svim na zemlji" u izvedbi tamburaša, izvođače i publiku vodili su učenici Simona Benc i Kristijan Kožul. Nakon tamburaša pod svjetlima pozornice našli su se rasplesani i razigrani mali folkloraši u narodnim nošnjama koji su izveli Dječje igre Međimurja.

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_3.jpg

Govoreći o istinskim vrijednostima Božića, ravnateljica Anđelka Rihtarić svojim toplim riječima dobrodošlice ostavila je traga u mislima i srcima okupljenih. Tragove u srcima okupljenih ostavili su i trećaši Nataša Škriljevečki i Vito Svrta scenskom izvedbom pjesme "Stope u snijegu" Dragutina Tadijanovića. Snijeg je nastavio padati i u pjesmi "Pada snijeg" koju je izveo raspjevani mali pjevački zbor. "Nek svima je sretan Božić" svojim su udaraljkama poželjeli udaraljkaši, a zvukovi zvončića u daljini na pozornicu su dozvali male plesačice koje su plesnim koracima obogatile pjesmu "Zvončići".

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_6.jpg

Vrckasti Knjigoljupci scenskom igrom "I ovogodišnja i novogodišnja" Ivanke Borovac svima su uputili novogodišnju čestitku. Čestitku su svojim gracioznim plesnim pokretima uputile i članice velike plesne skupine izvedbom plesne točke "Lutke".

Osim na hrvatskom jeziku, na pozornici se recitiralo i na njemačkom jeziku. Učenici razredne nastave s odličnim njemačkim naglaskom izveli su pjesme "Lieber, guter Weihnachtsmann", "Vom Christkind", "Nikolausabend", "A, a, a, der Winter ist da". Tišina i mir koji su u jednom trenutku zavladali pozornicom najavili su čarobnu igru riječi, svjetla, pokreta i glazbe koju su izvedbom recitala "Božićnim zvijezdama" s. Bernarde Horvat na pozornicu donijele četiri zvijezde koje su utjelovile sedmašice dodašice.

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_14.jpg

Nakon dojmljivog nastupa božićnih zvijezda, uslijedio je jednako dojmljiv nastup velikog pjevačkog zbora koji je izveo pjesmu "Mali bubnjar". Na kraju se velikom zboru na pozornici pridružio i mali zbor kako bi zajedno sa svima okupljenima u dvorani zapjevali u glas pjesmu "Božić dolazi" koja je označila posljednju stranicu čarobne božićne priče.

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_18.jpg

U pripremama učenika za ovu božićnu priredbu uloženo je puno truda, rada, angažmana, ljubavi i znanja njihovih učiteljica: Sanja Požgaj uvježbala je male folkloraše, Danica Detić sa svojim je trećašima pripremila pjesmu Stope u snijegu, Anica Hajdinjak je uz zvuke zvončića uskladila plesne korake malih plesačica, Ivana Posavec Lončarić Knjigoljupce je naučila veselu novogodišnju pjesmu, Maja Majnarić pripremala je učenike koji su se odlično snašli u pjesmama na njemačkom jeziku, Sunčana Lelkić pripremala je voditeljski par, Maja Priher pripremila je svoje četiri božićne zvijezde, a Jelena Keretić, ujedno i koordinatorica priredbe, uvježbala je tamburaše, udaraljkaše, rasplesane lutke te mali i veliki pjevački zbor.

Učiteljice su u znak zahvale primile božićne zvijezde. Božićnu zvijezdu u znak zahvale primili su i učiteljica Dijana Piskač koja je ukrasila pozornicu, tonski majstor učitelj Igor Puček te učitelj Luka Milinković kao majstor rasvjete koja je itekako pridonijela stvaranju ugođaja i dala posebnu čar svim nastupima koje je svojim fotoaparatom zabilježila učiteljica Gordana Šimunec.

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_1.jpg

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_2.jpg

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_4.jpg

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_5.jpg

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_7.jpg

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_8.jpg

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_9.jpg

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_10.jpg

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_11.jpg

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_12.jpg

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_13.jpg

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_15.jpg

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_16.jpg

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_16122022_17.jpg