FOTO Proslavom Dana škole u Svetom Iliji oprostili se od stare školske zgrade Foto: G. Šimunec / OŠ Sveti Ilija

FOTO Proslavom Dana škole u Svetom Iliji oprostili se od stare školske zgrade

VV / S. Lelkić | 1.6.2022. u 17:01h | Objavljeno u Našim krajem

Osnovna škola "Vladimir Nazor" u Svetome Iliji proslavila je u petak 27. svibnja Dan škole. Ovogodišnja je svečanost bila posebna - naime, proslava 183. rođendana škole bila je ujedno i oproštaj od stare školske zgrade, budući da će se nastava od ove jeseni održavati u novoizgrađenoj i suvremeno opremljenoj školskoj zgradi.

Priredba je održana u Pastoralnome centru "Vilim Cecelja" u Sv. Iliji. Program priredbe, čiji je koordinator bio učitelj Darko Meštrić, započeo je himnom. Na pozornicu je zatim stigao Tamburaški orkestar koji je proteklih mjeseci prostore stare škole ispunjavao zvukovima tambure kako bi uvježbao i potom na priredbi izveo četiri dječje tradicijske pjesme.

os_sveti_ilija_dan_skole_27052022_3.jpg

- Stvaralaštvo naših učenika ostvaruje se u brojnim izvannastavnim aktivnostima, a literarni radovi godinama sudjeluju na natjecanjima ili smotrama dječjega stvaralaštva. Tako su naši učenici u sklopu Literarnoga vremeplova čitali pjesme bivših učenika naše škole, koje su postigle zapažen uspjeh na natjecanjima ili smotrama. U prvome dijelu Vremeplova slušali smo pjesme koje su čitali Vito Svrta (2.a), Katja Pintarić (4.a) i Nataša Škriljevečki (2.a). U drugome dijelu Vremeplova pjesme su čitale pobjednice ovogodišnjeg Natjecanja u čitanju naglas u kategoriji 5. i 6. razreda: Nika Priher (5.a), Nika Đurkas (6.b) i Simona Benc (6.b) - izvijestili su iz škole.

os_sveti_ilija_dan_skole_27052022_4.jpg

- Budući da je škola mjesto u kojem su se, osim što su učili, pjevali, plesali, smijali se, a ponekad i plakali, mnogi od nas i zaljubili, uslijedila je pjesma "Ti si bila moja prva ljubav" koju je za sve prisutne izveo bivši učenik naše škole Antun Jagenčić iz Svetoga Ilije u pratnji glazbenoga sastava Gloria band, koji su bili posebni gosti naše priredbe - dodali su iz škole.

Sve prisutne potom je prigodnim govorom i sa sjetom u riječima pozdravila ravnateljica škole Anđelka Rihtarić. Okupljenim uzvanicima i gostima zahvalila je na pomoći i podršci koju su pružali sve ove godine, a posebice posljednje tri, koliko je trajala izgradnja nove školske zgrade. Posebno je zahvalila načelniku općine Sveti Ilija Marinu Bosilju, ali i velečasnom Izidoru Fereku koji je sve ove godine nesebično ustupao dvoranu Pastoralnoga centra za školske priredbe.

os_sveti_ilija_dan_skole_27052022_7.jpg

Program priredbe nastavljen je u veselom tonu uz pjesmu "Uhvati ritam" koju je izveo Veliki zbor škole uz pratnju Gloria banda. Tada su voditeljice priredbe Jana Hosni (8.a) i Franka Barulek (4.a) zaključile kako vrijeme nezaustavljivo prolazi, a generacije učenika nekada i danas nisu iste.

- Sve se mijenja: prostor, vrijeme, običaji, tehnologija… O tome "Kak je negda bilo" ispričao nam je još jedan posebni gost naše priredbe – Štef z biciklinom. Štef je svojom točkom svima čestitao Dan škole, a ujedno je najavio i sljedeće dvije pjesme. Pjesmu "Al' tata ti me voliš" otpjevao je Nola Mlakar (4.b) sa sestrom Kajom i tatom Ivanom, a pjesmu "Kad je tata tu, sve je juhuhu" otpjevao je učenik Nikola Epling (3.a) - napominju iz škole.

Uslijedilo je predstavljanje generacije učenika osmih razreda koji će u povijest škole ući kao posljednja generacija koja je svih osam godina školovanja provela u "Staroj dami". Kao i svake godine, oba su osma razreda predložila po tri kandidata između kojih je Učiteljsko vijeće odabralo onoga koji se u svih osam godina školovanja istaknuo svojim znanjem, ponašanjem, marljivošću, odgovornošću i odnosom prema drugima.

os_sveti_ilija_dan_skole_27052022_16.jpg

Predloženici su bili sljedeći učenici: Eugen Cikač (8.a), Blaž Hrastić (8.a), Lara Pintarić (8.a), Ivana Božić (8.b), Filip Cmrečak (8.b) te Luka Šaško (8.b). Ravnateljica je otkrila kako je učenik generacije 2021./2022. Blaž Hrastić kojemu je uručila priznanje i cvijeće, a načelnik općine Sv. Ilija, iz koje Blaž dolazi, novčanu nagradu.

os_sveti_ilija_dan_skole_27052022_19.jpg

Voditeljice priredbe zahvalile su koordinatoru Darku Meštriću te ga pozvale na pozornicu s učiteljima koji su sudjelovali u pripremanju priredbe: učiteljica Dijana Piskač uredila je pozornicu, učiteljice Danica Detić, Jelena Keretić, Maja Priher i Sunčana Lelkić pripremale su učenike, knjižničarka Tatjana Slunjski rukovodila je predstavljanjem povijesne generacije učenika osmih razreda, a učitelj Igor Puček pružao je tehničku podršku. Posebnu zahvalu uputile su tehničkome osoblju škole, gostima, izvođačima i ravnateljici Anđelki Rihtarić.

- Tako smo stigli do kraja priredbe kojom smo se oprostili od naše Stare Dame, i u nadi da ćemo sljedeću priredbu održati u velikoj dvorani naše nove školske zgrade. Goste i uzvanike pozdravili smo pjesmom "Svemu dođe kraj" koju je otpjevala bivša učenica naše škole Sanja Horvatić - izvijestili su iz škole o ovoj posebnoj proslavi Dana škole.