FOTO Projekt disAbility Ride u Varaždinskim Toplicama

Varaždinske vijesti | 23.5.2024. u 13:48h | Objavljeno u Našim krajem

Bike Passion tim, Vanja Varga i Dami Zupi, odlučili su stvoriti još jedan projekt poseban po svojoj prirodi i namjeni, projekt kojemu je primarni cilj unapređenje uvjeta putovanja osobama s tjelesnim poteškoćama.

Troje biciklista s tjelesnim poteškoćama, vozit će 500 kilometara kroz četiri zemlje u pet dana, kako bi pokazali da osobe s tjelesnim poteškoćama mogu putovati.

Protagonisti ovog, hvalevrijednoga projekta, su Anej Doplihar, slovenski paralimpijac, Slaven Škrobot, hrvatski biciklist, putopisac i pustolov te Andrej Rotar, slovenski natjecateljski rekreativni parabiciklist.

Ova trojica biciklista s tjelesnim poteškoćama spojit će Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju u društvu Bike Passion tima i ostalih biciklista koji su dobrodošli da se pridruže vožnji i podrže akciju.

U pet dana spojit će pet partnerskih lokacija koje su opremljene za smještaj osoba s invaliditetom, a koje su ujedno podržale projekt disAbility Ride osiguravanjem smještaja i prehrane za tim.

Svoj avanturistički i istraživački duh žele podijeliti s novim vozačima i motivirati druge da se uključe u ovakve projekte. disAbility Ride ima za cilj pokazati da su avanture i putovanja ostvariva za osobe s tjelesnim poteškoćama.

Također ovim projektom žele mapirati smještaj, restorane i trgovine prilagođene osobama sa invaliditetom.

Prvog dana vozili su 117,9 kilometara od Radkersburger Hof s klinikom Maria Theresia u Austriji do Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama.

Druga etapa bila je od Varaždinskih Toplica do Pustare Višnjica dužine 125 kilometara,treća etapa bila je duga 90 kilometara od Pustare Višnjica do Bizovačkih toplica, a četvrta etapa vozi se danas od Bizovačkih toplica do Iločkih podruma.

Peta, posljednja etapa na rasporedu je sutra od Iločkih podruma do Tourist resort Ribarsko ostrvo u Novom Sadu.

Kruna projekta bit će dva bicikla za osobe s tjelesnim poteškoćama koje će za Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice kupiti sponzori projekta - maloprodajni lanci Fortenova grupe: Mercator Slovenija, Konzum Hrvatska, te Idea i Roda - brandovi Mercatora Srbije kao i sponzor UBS– Urban Bike Solutions iz Belog Manastira, a koji su ujedno i podržali realizaciju projekta.

Bicikli će imati za cilj nekome u razdoblju rehabilitacije pomoći da otkrije novi život, novu strast u biciklizmu kao što su to učinili protagonisti ovoga projekta.

Galerija slika