FOTO: Potpisani ugovori sa 50 stipendista Općine Jalžabet

| 19.2.2016. u 20:33h | Objavljeno u Našim krajem

Večeras je u prostorijama Općine Jalžabet, u nazočnosti načelnika općine Mirka Magića, te predsjednika općinskog vijeća i saborskog zastupnika Josipa Križanića, upriličeno potpisivanje ugovora sa studentima koji će tijekom akademske godine primati stipendije od Općine.Od ukupno 50 studenata 20 ih je koji su ove akademske godine upisali prvu godinu studija.

Načelnik Magić zaželio je puno sreće svim studentima tijekom njihovog obrazovanja, naglasivši da općina daje stipendije svim studentima koje ne ponavljaju godinu studija, nisu zaposleni i ne dobivaju državnu, županijsku ili neku drugu stipendiju.

Njih dvadesetero, koji studiraju na području Međimurske i Varaždinske županije, primit će 2 tisuće kuna godišnje, a studenti kojima su fakulteti u drugim županijama primit će 3 tisuća kuna godišnje.

Predsjednik vijeća i saborski zastupnik Josip Križanić podsjetio je da je općina sa stipendiranjem studenata počela prije desetak godina, kada je dodijeljeno šest stipendija, napomenuvši da Općina brine o svim kategorijama stanovništa, od novorođenih do umirovljenika.

Galerija slika