FOTO Posjetitelje Školskog sajma u Svetom Iliji oduševili zimnica, domaći kolači... Foto: Gordana Šimunec

FOTO Posjetitelje Školskog sajma u Svetom Iliji oduševili zimnica, domaći kolači...

VV / N. Priher | 25.10.2023. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Učenici su se na školskome sajmu preobrazili u poduzetnike i prodavače

Dugoočekivani Školski sajam Osnovne škole "Vladimir Nazor" Sveti Ilija, kojim se obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, nakon višegodišnje se stanke 18. listopada održao na novom školskom igralištu.

Nakon toplih riječi dobrodošlice koje je učenicima, učiteljima, roditeljima i ostalim posjetiteljima sajma uputila ravnateljica Anđelka Rihtarić, uslijedio je prigodni program učenika dječjeg crkvenog zbora te 4.a razreda, koje su pripremile sestra Leopolda Kefelja i učiteljica Danica Detić.

skolski_sajam_osnovna_skola_sveti_ilija_18102023_03.jpg

Obilje mirisnih i ukusnih plodova, pekarskih proizvoda i delicija, koje su s veseljem pripremljene u obitelji svakoga učenika, te sve sudionike blagoslovio je svećenik župe Sveti Ilija Tomislav Dodlek u prisustvu svećenika Izidora Fereka. Program je vodio učitelj Darko Meštrić, a tonsku podršku pružali su učitelji Igor Puček i Luka Milinković.

Svaki je od 16 razrednih odjela pažljivo izložio svoje proizvode i ukrasio štand plakatima, ukrasnim tikvicama, cvijećem, povrćem, voćem... Na štandovima se mogla pronaći zimnica, domaća tjestenina i kolači, ukrasni predmeti, cvjetni vrtići i još mnoštvo zanimljivih proizvoda.

skolski_sajam_osnovna_skola_sveti_ilija_18102023_08.jpg

Štand Učeničke zadruge "Ilek", koja je ujedno i organizator Sajma, posjetitelje je mamio mirisom kišobrana i raznolikih jastučića od lavande, a tu su se našli i ukrasi od gline, oslikane platnene vrećice te zvučni vrtuljci.

skolski_sajam_osnovna_skola_sveti_ilija_18102023_05.jpg

Učenici su već tradicionalno i s veseljem ugostili Udrugu žena sela Doljan i Ribolovno društvo "Keder", a prvi put svoj su štand predstavili i učenici te učitelji OŠ Beletinec. Pridružili su im se i članovi DVD-a Sveti Ilija koji su za zainteresirane učenike i posjetitelje pripremili igre gađanja boca šmrkom. KUD "Ježek" iz Beretinca svojim je nastupom, kao i na prošlim Sajmovima, razveselio sve sudionike. Školski je sajam posjetio i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek.

skolski_sajam_osnovna_skola_sveti_ilija_18102023_16.jpg

Školskim su dronom, kojim je upravljao učitelj Tomislav Vertuš, fotografirani i snimljeni najzanimljiviji prizori, a učitelj je učenicima omogućio i vježbe upravljanja dronom. Budući da se 18. listopada obilježava i Dan kravate, učenici, učitelji, djelatnici škole, a i mnogi posjetitelji s ponosom su oko vrata nosili kravate.

skolski_sajam_osnovna_skola_sveti_ilija_18102023_17.jpg

- Školski je sajam učenicima i učiteljima omogućio učenje i uvježbavanje životnih vještina izvan zidova školske zgrade, a u veliku vanjsku učionicu s radošću su se vratili i brojni roditelji, bivši učenici i posjetitelji. Važno je istaknuti da će dio prihoda sa Školskoga sajma biti izdvojen za humanitarne svrhe, kako bi se komadić kruha mogao naći u rukama svakoga kome nedostaje - napomenuli su iz škole.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji: