FOTO Polaznici Glazbene škole u Cestici priredili završni koncert i sve oduševili Foto: Općina Cestica

FOTO Polaznici Glazbene škole u Cestici priredili završni koncert i sve oduševili

VV | 22.6.2023. u 17:27h | Objavljeno u Našim krajem

U Kulturnom centru Cestica 19. lipnja održan je, treću godinu zaredom, završni koncert polaznika Glazbene škole Varaždin - područnog odjela u Cestici.

U programu, kojeg su pripremili nastavnici Glazbene škole Varaždin, predstavii su se Dijana Rugani, Tin Premuž, Jakov Mikec, Marta Kos, Petar Možinić, Neli Arklinić, Lucija Fistanić, Emanuela Horvat, Noa Knezoci, Gabrijela Kapljić, Dorotea Oković, Martin Šinjur, Marta Borak, Dora Majer, Sunčica Rižmarić, Katarina Rodeš i Ana Rodeš. U sklopu koncerta predstavio se i drugi razred solfeggia, a nastupio je i zbor Područnog odjela Glazbene škole u Cestici.

Područni ured Glazbene škole Varaždin u Cestici započeo je s radom 2019. godine, i to na inicijativu profesosrice glazbe Gordane Kos Kolar. Te početne godine odobreno je izvođenje nastavnog plana i programa za instrumente klavir, violilna, rog, truba i klarinet, a kasnije su u nastavni program dodani harmonika i gitara. U ovoj školskoj godini školu u Cestici polazi 24 učenika, od prvog do četvrtog razreda, a sukladno nastavnom planu i programu, provodi se osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje te se na kraju svake školske godine priređuje završni koncert.