FOTO Održana izvještajna skupština DVD Martijanca, najavljen novi vatrogasni dom

VV | 10.3.2023. u 08:30h | Objavljeno u Našim krajem

DVD Martijanec održao je 4. ožujka 127. po redu izvještajnu sjednicu skupštine na kojoj su bili nazočni brojni vatrogasci iz zemlje i inozemstva.

Pored pobratimljenih društva iz Slovenije sjednici su nazočili i vatrogasci iz Srbije, kao i pobratimljena društva iz Bjelovarsko-bilogorske županije te Koprivničko-križevačke županije 

Svoje su predstavnike na sjednici imale i brojne Udruge s područja općine Martijanec, kao i udruge s područja Varaždinske županije s kojima DVD Martijanec usko surađuje. Predsjednik DVD-a Martijanec Saša Lenček po 23. puta u svom predsjedničkom mandatu vodio je izvještajnu sjednicu Skupštine Društva. Sjednici su nazočili i načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ, predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Golubić, kao i župnik Župe Martijanec Leon Lozančić, pri čemu je potonji ujedno i operativni član operativne postrojbe DVD-a Martijanec.  Vatrogasnu zajednicu Varaždinske županije predstavljao je Dejan Ivannušec, član Zapovjedništva.

U bogatom prikazu izvješća o rada za proteklu godinu, kroz presjek svih događanja i intervencija vidljivo je kako vatrogastvo u Martijancu živi svakoga dana, s obzirom na uloženo ogromno vrijeme i trud prikazano putem video zida, popraćenog mnogobrojnim fotografijama. Valja posebno naglasiti kako Društvo danas broji 28 operativaca, a specifično je po tome što je među njima čak 17 žena.

Središnji dio izlaganja posvećen je planu rada za ovu godinu, čijom bi realizacijom Društvo doživjelo veliku prekretnicu s obzirom na planiranu izgradnju novog vatrogasnog doma, za što je Općina Martijanec izvadila građevinsku dozvolu te zajednički s vatrogascima izradila idejno rješenje odnosno glavni projekt novog vatrogasnog doma u Martijancu, u vrijednosti od 1,6 milijuna eura. 

Na kraju sjednice bila su podijeljena vatrogasna odlikovanja i priznanja najzaslužnijim članovima. U Društvo je pritom pristupilo 10 novih članova u kategoriji pomlatka koji su u biti nova budućnost vatrogastva u Martijancu.