FOTO Novomarofski vatrogasci pokazali da su spremni za sve izazove Foto: Knauf Insulation

FOTO Novomarofski vatrogasci pokazali da su spremni za sve izazove

Varaždinske vijesti | 6.12.2022. u 08:15h | Objavljeno u Našim krajem

U petak, 2. prosinca, unutar prostora tvorničkog kruga novomarofske tvrtke Knauf Insulation održana je združena vatrogasna vježba postrojbi Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa.

Vježba se sastojala od više složenih zadataka i scenarija koji se mogu dogoditi, a svrha je bila procjena i unaprjeđenje kvalitete te brzine izvođenja taktičkih zadataka vatrogasnih postrojbi. U isto vrijeme, cilj je bio provjera sustava uzbunjivanja na području grada, koordinacija između DVD-a prilikom intervencije, upotreba vatrogasne tehnike i armature te upoznavanje vatrogasnih postrojbi s opasnostima od požara i eksplozije.

Vježbom su koordinirali i zapovijedali Krunoslav Pofuk, Zdenko Lacković i Ladislav Tuk, a svi su zadaci uspješno izvršeni. U vježbi je sudjelovalo 30 operativnih vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja VZG Novi Marof (DVD Novi Marof, DVD Knauf Insulation Novi Marof, DVD Remetinec, DVD Strmec, DVD Završje, DVD Oštrice, DVD Sudovec i DVD Podevčevo), s vatrogasnim kolima te zaštitnom i skupnom opremom.

Vježbu su uz sve djelatnike tvrtke Knauf Insulation Novi Marof pratili i predsjednik VZG Novi Marof Nedeljko Vukalović, zapovjednik DVD-a Knauf Insulation Predrag Stepan te direktor Knauf Insulationa Stjepan Mršić.

Knauf_Insulation_vatrogasna_vjezba_02122022_1.jpg

Knauf_Insulation_vatrogasna_vjezba_02122022_2.jpg

Knauf_Insulation_vatrogasna_vjezba_02122022_3.jpg

Knauf_Insulation_vatrogasna_vjezba_02122022_4.jpg

Knauf_Insulation_vatrogasna_vjezba_02122022_5.jpg

Knauf_Insulation_vatrogasna_vjezba_02122022_6.jpg