FOTO Novomarofčani zapalili i drugu adventsku svijeću

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.12.2016. u 12:00h | Objavljeno u Našim krajem

Novomarofčani su jučer i to na posebno svečan način, ispred Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" zapalili drugu adventsku svijeću.

Uz blagoslov fra Vitomira Glavaša i pjesme KUD-a Marof, te uz brojne okupljene građane, paljenje druge adventske svijeće upotpunili su gosti KUD-a iz Čepina.

Paljenje adventske svijeće bio je samo mali dio bogate ponude u predblagdanskoj atmosferi Malog Adventa u Novom Marofu.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Novog Marofa, Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof, Caffe bara INN i Srednje škola Novi Marof održan je Božićni sajam te izložba učeničkih radova za prigodne božićne poklone.

Na Božićnom sajmu, kao i kod srednjoškolca, mogle su se kupiti razne sitnice od domaćih čokolada i kolača do raznih rukotvorina koje će svakako dobro doći u ukrašavanju obiteljskih kuća u ovo adventsko vrijeme.

Izložba radova učeničkih zadruga, a tema su bili božićni ukrasi od ekoloških prihvatljivih materijala, imala je i natjecateljski karakter.

Prvo mjesto osvojila je učenička zadruga "Muza" Srednje škole s pravom javnosti Maruševec. Druga je bila učenička zadruga "Pahinsko" Centra za odgoj i obrazovanje Pahinsko iz Ivanca dok je treće mjesto osvojila učenička zadruga "Domček" Učeničkog doma Varaždin.

Dodajmo da su u sklopu Božićnog sajma svoje proizvode izlagale brojne udruge iz Novog Marofa, ali i udruge iz Križevaca i Varaždina. Zadovoljna događanjima i odazivom građana bila je Renata Horvatić iz Turističke zajednice Novog Marofa.

– Ove subote imali smo jako bogat programa u sklopu Malog Adventa u Marofu, možda i najjači program kroz ovo adventsko razdoblje. Mislim da je svatko mogao pronaći nešto za sebe i sa sobom kući ponijeti dio prekrasne predblagdanske atmosfere – naglasila je Horvatić.

Za kraj subotnjeg bogatog programa Malog Adventa u Marofu KUD-a "Marof" održao je svoj veliki godišnji koncert u potpuno ispunjenoj dvorani Kulturnog centra.

Galerija slika