Novo je vozilo blagoslovio velečasni Mario Filipović Foto: Franjo Talan

FOTO: Novo vatrogasno vozilo članovima DVD-a Babinec

VV/Općina Cestica | 16.2.2016. u 17:15h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu 35. sjednice skupštine DVD-a Babinec održane u subotu, 13. veljače, blagoslovljeno je i novo vatrogasno vozilo. Na svečanosti se okupilo dvjestotinjak mještana, među njima i vatrogasci iz DVD-a Gornje Vratno, DVD-a Križovljan Cestica, DVD-a Virje Križovljansko, DVD-a Lovrečan Dubrava i DVD-a Gradišće, a odazvali su se i prijatelji iz DVD-a Maruševec te članovi slovenskog PGD-a Bukovci, Ruše, Stojnci i Zavrč.

Vozilo je blagoslovio velečasni Mario Filipović, dok je nakon simboličnog preuzimanja ključeva zapovjednik Mario Vnuk zvukom sirene označio završetak još jednog uspješnog ciklusa u 35 godina kontinuirane djelatnosti DVD-a Babinec.

Kako je rečeno na samoj sjednici, za nabavu novog vatrogasnog vozila i vatrogasne opreme, Općina Cestica izdvojila je 150.000 kuna, sponzori su uplatili 26.250 kuna, dok su 18.600 kuna priložili podupirajući članovi.

Na kraju sjednice zaslužnim članovima društva uručene su vatrogasne spomenice, a primili su ih Mladen Dobrotić za 20 godina rada u društvu te Jasmin Vnuk, Dalibor Lazar i Ivan Bednjanić Bunić za deset godina rada. Za poseban doprinos zaštiti od požara i razvoju vatrogastvu brončane vatrogasne medalje primili su Klaudija Knezoci, Damir Bednjanić, Josip Liplin i Danijel Korotaj, a brončane vatrogasne plamenice uručene su Kristijanu Kolaru i Goranu Vnuku.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci