FOTO Natjecanje u glinenim golubovima uvod u jalžabetske "Šlingane dane"

Varaždinske vijesti | 12.8.2018. u 17:02h | Objavljeno u Našim krajem

Gađanjem na glinene golubove, u organizaciji Lovačkog društva "Trčka" Jalžabet u nedjelju, 12. kolovoza, počela je Međunarodna smotra folklora "21. Šlingani dani Jalžabeta".

Na sportskom natjecanju okupile su se brojne lovačke ekipe s područja čitave Varaždinske županije, a među njima je bilo i pripadnica "slabijeg" spola koje su svojom spretnošću i preciznošću iznenadile muške kolege.

Pored službenog dijela natjecanja na glinene golubove, organizirano je i rekreativno gađanje lukom i strijelom, kao i zračnom puškom za sve zainteresirane.

- Za dobru hranu, srneći gulaš, veprovinu, odojak i druge mesno lovačke delicije pobrinulo se domaće lovačko društvo pod vodstvo načelnika općine Mirka Magića. Kakva je bila hrana najbolje zna naš najpoznatiji kuhar Damir Crleni, koji je u strogoj tajnosti ocjenjivao kulinarsko umijeće domaćina. No, da ne zaboravimo i dobru vinogradarsku kapljicu i zabava uz takve uvjete mora trajati do kasno u noć. Sunčano vrijeme i puno gostiju odličan su uvod u ovogodišnje "Šlingane dane" - kažu jalžabetski lovci koji ovim putem pozivaju sve žitelje Varaždinske županije da se pridruže ovogodišnjoj smotri folklora u Jalžabetu. 

Ovogodišnji "Šlingani dani" nastavljaju se u srijedu, 15. kolovoza, likovnom kolonijom i malonogometnim turnirom, dok u srijedu, 16. kolovoza, slijedi koncert Miroslava Škore. U petak, 17. kolovoza, očekuje se dolazak folklornih skupina u Jalžabet i nastup dječjih folklornih skupina, a u subotu, 18. kolovoza, u 18 sati slijedi i službeno otvorenje "Šlinganih dana" i kasnije u 22 sata koncert Učiteljica. 

U nedjelju, 19. kolovoza, kulturno-umjetnički program počinje u 18 sati.