FOTO: Na svečanoj sjednici dodijeljena javna priznanja Općine Sračinec Foto: Općina Sračinec

FOTO: Na svečanoj sjednici dodijeljena javna priznanja Općine Sračinec

Varaždinske vijesti | 26.9.2020. u 09:35h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Sračinec jučer je obilježen Dan općine Sračinec i blagdan zaštitnika općine i Župe Sračinec, svetog Mihaela arkanđela.

>> FOTO Na svečanoj sjednici uz Dan općine Sračinec "iskrice" između HNS-a i Reformista

Uoči sjednice, na mjesnim grobljima u Sračincu i Svibovcu Podravskom te kod spomen obilježja ispred Doma kulture položeni su vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega su čelnici Općine i njihovi gosti obišli gradilište Parka Velika graba. Također su razgledali i novopostavljeni punjač električnih vozila ispred Doma kulture.

Svečana je sjednica održana u Domu kulture, a kao što je i običaj, općinski načelnik Božidar Novoselec okupljene je upoznao s onime što je na području općine realizirano u proteklih godinu dana, odnosno planovima za buduće razdoblje.

- Jedan od sigurno najvećih projekata je Park Velika graba, investicija od gotovo 8 milijuna kuna, gdje očekujemo 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Na području općine Sračinec završava Aglomeracija i to za naselje Sračinec ove, a sredinom iduće godine i za Svibovec Podravski. Ono što je izuzetno bitno je da smo prije mjesec dana dobili odluku Vlade o kreditnom zaduženju prema HBOR-u za 20 milijuna kuna, po dobrim uvjetima, na 15 godina. Naime, želimo sve naše nerazvrstane ceste asfaltirati nakon aglomeracije i mogu ponosno reći da ćemo vrlo vjerojatno biti prva općina, ne samo u Varaždinskoj županiji, nego i šire, koja će imati moderno uređene sve nerazvrstane ceste s pješačkim i biciklističkim stazama, rubnicima, odvodnjom i zelenim površinama - rekao je, među ostalim, Novoselec.

Svečana je sjednica bila prilika za dodjelu javnih priznanja Općine Sračinec. Dodijeljena su priznanja Općine za izuzetno zalaganje i ostvarene rezultate najboljim učenicima Osnovne škole Sračinec koji su od 1. do 8. razreda imali odličan uspjeh 5.0, a priznanja i novčane nagrade od po dvije tisuće kuna primile su Aleksandra Balentović i Viktorija Čanić.

Javno priznanje Općine u obliku Zahvalnice i grba Općine Sračinec u staklu, za izuzetno zalaganje u radu, ostvarene rezultate i doprinos u promicanju općine Sračinec dobili su Tomislav Korobot, učenik 4. razreda Glazbene škole u Varaždinu, Darko Plantak koji je sudjelovao u kulinarskom show programu na HRT-u i osvojio 2. mjesto, zatim Božena Mesek koja gotovo 20 godina provodi programe u suradnji s HZZ-om te je bila uključena u program „Pomoć starijim osobama i starijim domaćinstvima”, a posao gerontodomaćice još uvijek obavlja kroz program „Zaželi”, te Ivanka Kovačić koja je cijeli svoj radni staž odradila kao medicinska sestra, a kroz Udrugu „Kap dobrote” sudjelovala u brojnim humanitarnim projektima.