FOTO Maruševčani odali počast gradu heroju Vukovaru i Škabrnji Foto: Općina Maruševec

FOTO Maruševčani odali počast gradu heroju Vukovaru i Škabrnji

Varaždinske vijesti | 18.11.2023. u 12:20h | Objavljeno u Našim krajem

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, građani su u Maruševcu zapalili lampione na stepenicama podno crkve svetog Jurja.

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranka Maruševec i Općine Maruševec, obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje započelo je paljenjem lampiona na stepenicama podno crkve svetog Jurja u Maruševcu uoči samog Dana sjećanja.

Svetu misu za sve preminule i poginule branitelje te sve civilne žrtve i stradalnike Domovinskog rata u crkvi svetog Jurja mučenika u Maruševcu na sam praznik 18. studenoga predslavio je vlč. Nikola Tomašević, pastoralni pomoćnik u Župi svetog Jurja mučenika Maruševec.

Nakon Svete mise i mimohoda do spomenika svim braniteljima, prisutni članovi braniteljskih udruga te ostali građani zapalili su lampione u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje, kao i stanovnike koji su dali svoj doprinos u obrani Grada heroja. Vijenac za sve branitelje položili su i zapalili lampione predstavnici Općine Maruševec, načelnik Mario Klapša te predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem, dok je predsjednik UDVDR Ogranka Maruševec Tihomir Buden okupljene upoznao s ulogom Maruševčana u obrani Vukovara.

Obilježavanje Dana sjećanja nastavlja se večeras u Društvenom domu u Jurketincu u organizaciji UDVDR Ogranka Maruševec i Udruge žena Jurketinec prezentacijom o Domovinskom ratu te zbivanjima iz tog vremena u Vukovaru i Škabrnji i prikazivanjem dokumentarnog filma "Glavu dole, ruke na leđa" koji obrađuje događanja u Vukovaru uoči okupacije grada, predaje i odvođenja hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore.

171123-dan-sjecanja-vukovar-marusevec-01.jpg

171123-dan-sjecanja-vukovar-marusevec-02.jpg

171123-dan-sjecanja-vukovar-marusevec-03.jpg

171123-dan-sjecanja-vukovar-marusevec-04.jpg

171123-dan-sjecanja-vukovar-marusevec-05.jpg

171123-dan-sjecanja-vukovar-marusevec-06.jpg

171123-dan-sjecanja-vukovar-marusevec-07.jpg

171123-dan-sjecanja-vukovar-marusevec-08.jpg

171123-dan-sjecanja-vukovar-marusevec-09.jpg