FOTO Mališani iz novomarofskog vrtića sami pripremali zdrave obroke uz potporu nutricionista

VV | 28.2.2022. u 15:44h | Objavljeno u Našim krajem

U Dječjem vrtiću Novi Marof održane su nutricionističke radionice koje su vodili nutricionisti Anita Car, dipl. ing. preh. teh., i Davor Hostić, dipl. ing. preh. teh., univ. spec. nutr.

Djeca srednje i starije skupine su najprije kroz edukativno predavanje mogla naučiti koje skupine namirnica trebaju jesti, u kojim količinama i zašto su one važne za njihovo zdravlje. Nakon toga su odradili radionice poznavanja namirnica te izrade zdravih obroka, u kojima su ih sami pripremali. Ove su radionice predstavljale zadnju etapu projekta "Jedi pravilno – rasti zdravo“, čime je novomarofski vrtić postao prvi vrtić u Varaždinskoj županiji koji, kroz stručno vođen tim, ima implementirane kvalitetne, nutritivno i energetski izbalansirane obroke.

Projekt je sa svim etapama trajao godinu i pol, podržan je od strane djelatnika i roditelja, bez čije se pomoći i suradnje ne bi mogli očekivati željeni rezultati. Pokrenut je na inicijativu ravnateljice Karoline Fotak, mag. praesc. educ., a podržao ga je Osnivač, Grad Novi Marof, na čelu s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem.

Označeno u
Galerija slika