FOTO: LU Kula Kneginec otvorila izložbu slika u Turčinu Foto: Općina Gornji Kneginec

FOTO: LU Kula Kneginec otvorila izložbu slika u Turčinu

Varaždinske vijesti | 21.11.2017. u 11:11h | Objavljeno u Našim krajem

Likovna udruga "Kula Kneginec" otvorila je u subotu 18. studenoga izložbu slika u društvenom domu u Turčinu.

- Cilj izložbe je predstaviti radove likovnih stvaralaca i potaknuti aktivnost na području likovne umjetnosti u općini Gornji Kneginec te očuvanje likovne umjetnosti kao kulturne baštine našeg zavičaja - ističu iz udruge.

Izložena djela različitih tehnika likovnog izražavanja su iz fonda slika nastalih tijekom ljetne likovne kolonije održane u sklopu programa proslave Dana općine Gornji Kneginec, na kojoj je uz domaće, sudjelovalo i četrdesetak likovnih stvaralaca s područja Zagrebačke, Krapinsko-Zagorske, Koprivničko-Križevačke i Međimurske županije, koji su svojim likovnim stvaralaštvom obogatili do sada najveću održanu likovnu koloniju u Knegincu.

U uvodnom dijelu izložbe okupljene likovnjake i uzvanike pozdravio je predsjednik udruge Ivan Keretić, koji je zahvalio Općini Gornji Kneginec na podršci u radu udruge te je prezentirao tematski postav izložbe i najavio organizaciju prve međunarodne likovne kolonije u kojoj bi sudjelovali slikari iz Austrije, Mađarske i Slovenije.

Izložbi slika prisustvovali su općinski načelnik Goran Kaniški i njegov zamjenik Robert Đuranec. Kaniški je otvorio izložbu slika te pohvalio kontinuirani rad udruge, koja svojim aktivnostima doprinosi promociji općine i obećao daljnju podršku radu udruge.

kula-kneginec-izlozba-2.jpg

kula-kneginec-izlozba-1.jpg

kula-kneginec-izlozba-3.jpg

kula-kneginec-izlozba-4.jpg

kula-kneginec-izlozba-5.jpg

kula-kneginec-izlozba-6.jpg

kula-kneginec-izlozba-7.jpg

kula-kneginec-izlozba-8.jpg

kula-kneginec-izlozba-9.jpg