FOTO Ledenom „Čarolijom“ otvoren Advent u Ivancu

Varaždinske vijesti | 10.12.2023. u 18:31h | Objavljeno u Našim krajem
Djeca i mladi jedva su dočekali otvaranje klizališta; cijena ulaznice jednaka je kao i protekle dvije godine – 1,5 euro

U čarobnoj atmosferi ivanečkog gradskog parka, koji ove godine cijeli blista u zlatnim bojama, te u nazočnosti velikog broja velikih i malih posjetitelja, jučer je otvorena je manifestacija Advent u Planinarskom gradu.

Pozdravne riječi brojnim Ivančanima i posjetiteljima koji su u Ivanec došli iz susjednih gradova i općina na početku je uputio gradonačelnik Milorad Batinić.

Nakon toga je, uz zajedničko odbrojavanje publike i brojne okupljene djece i mališana, upaljena atraktivna rasvjeta klizališta koje se proteže na 300 m2.

Čarobnim plesnim nastupom na klizalištu sve okupljene oduševili juniori i juniorke Klizačkog kluba Medo iz Zagreba.
Maskote i DJ Saša Tadić

Manifestaciji su se pridružile i popularne maskote Tvornice „Kazalište lutaka“ iz Zagreba. Lutke Štrumpf, Hello Kitty i Lego Ninjago izazvali su oduševljenje među klincima pa je fotografiranje s njima potrajalo cijelu večer.

Veliko mnoštvo djece i mladih nakon toga je jedva pričekalo da uđe na klizalište i da se otisne ledenom površinom, a sve to praćeno višesatnim sjajnim glazbenim mixom DJ-a Saše Tadića, sastavljenim od najpoznatijih božićnih i blagdanskih hitova.

Klizanje i ugostiteljska ponuda

I dok su se djeca i mladež u nezapamćeno sjajnoj atmosferi zabavljali na klizalištu, odrasli su se okupili oko odlične ugostiteljske ponude adventskih kućica.

U njima se zimus nudi sve i svašta zanimljivo i fino, od svakidašnjih i nesvakidašnjih gurmanskih delicija (gulaš od divljači s njokima, beef tartar, juneći burger, skradinski rižoto, kobasice u pecivu, medenjaci, fritule) do kuhanog vina i čaja, kave, craft piva itd.

Posebno živo bilo je kod kućice Ivanečkog kluba kolekcionara, koji su adventsko okupljanje iskoristili za predstavljanje tematski različitih starina iz svojih privatnih kolekcija.

Otvaranju Adventa u Ivancu nazočili su i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, predsjednik Turističke zajednice Boris Jagetić Daraboš, direktorica TZ Romana Pomper Pozder i dr.

Iste večeri na gradskoj špici svojim je nastupom Ivanec „zapalila“ atraktivna Lidija Bačić Lille.