Ovogodišnji repertoar odnosno program za zbor i orkestar priredili su Zoran Jakunić i Dražen Kurilovčan

FOTO: Lado i ove godine uoči Božića nastupio u prepunoj crkvi u Trnovcu

| 21.12.2017. u 10:32h | Objavljeno u Našim krajem

Već tradicionalno uoči Božića Općina Trnovec Bartolovečki poklonila je svojim mještanima koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado pod nazivom "Radujte se narodi". I ovoga puta, kao i prethodnih godina, crkva Majke Božje Snježne u Trnovcu bila je premala za sve koji su željeli uživati u hrvatskim tradicionalnim božićnim pjesmama.

Ovogodišnji repertoar odnosno program za zbor i orkestar priredili su Zoran Jakunić i Dražen Kurilovčan. Uz tamburaški, gudači i mandolinistički sastav, program je obogaćen mnogim tradicijskim instrumentima kao što su dvojnice, diplica, tambura samica, gajde i dude. Okosnica programa bile su najpoznatije božićne pjesme dok se uz pomoć različitih tradicijskih instrumenata svaki napjev obojio u jednu drugačiju boju.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec zahvalio je našem najpoznatijem folklornom ansamblu što se svake godina odaziva i dolazi u Trnovec kako bi mještanima priredio vrhunski glazbeni doživljaj u blagdanskom ugođaju.

Zadovoljan sam što smo uspjeli ostvariti tako dobru suradnju s Ansamblom narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado koji se već niz godina uključuje u naše programe, a kod nas su povodom Dana općine nastupili s potpuno novim programom, uoči odlaska na turneju po Americi. Moram naglasiti da sam kao načelnik zaista jako sretan što možemo našim mještanima pružiti ovakav kulturni događaj – kazao je neposredno prije koncerta Šamec.

Načelnik je dodao kako to nisu jedini događaji koji se priređuju za mještane u ovo predbožićno vrijeme.

Imali smo i malo veselja prošlu nedjelju, kad je Kerekesh Teatar gostovao u Osnovnoj školi u Šemovcu, sa svojom novom, vrhunskom priredbom "Pokopaj me nježno". U subotu pak je KUD Mak imao godišnji koncert. Dakle, pružamo našim mještanima događanja i u ove predblagdanske dane, a nastup Ansambla Lado je vrhunac i zaista sam ponosan što su oni ponovo bili s nama, četvrtu godinu zaredom u crkvi Majke Božje Snježne – zaključio je Šamec.

Ansambl Lado je 13. prosinca počeo niz božićnih koncerta. Nakon Zadra, otoka Hvara i Košuta kod Trilja, Lado je stigao u Trnovec. Turneju završavaju večerašnjim koncertom u Zagrebu i tradicionalno sutrašnjim koncertom u Varaždinu.

Galerija slika