FOTO Grofica Lujza prošetala Lujzijanom

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.12.2016. u 10:54h | Objavljeno u Našim krajem

Volonteri projekta „Grofica Lujza“ posjetili su Općinu Lokve u Gorskom kotaru te bili gosti tamošnje Udruge „Ljubitelja lokvarskih starina“ koja aktivno brine o bogatoj etnografskoj i kulturnoj baštini svog mjesta.

Domaćini su goste upoznali s običajima lokvarskog kraja, s poviješću ceste Lujzijane te s likom i djelom poznatog jezikoslovca i Lokvarca Rudolfa Strohala.

Volonteri projekta svoje su domaćine razveselili druženjem s dvojnicom grofice Lujze te radionicom izrade božićnog nakita od krep papira.

Za polaznike tamošnjeg Društva „Naša djeca“ također je organizirano prigodno druženje s grofičinom dvojnicom te izvedba igrokaz o susretu grofice Lujze s malenom seoskom djevojčicom Magdom.

Po svršetku igrokaza druženje je grofičine dvojnice i djece nastavljeno kroz radionicu izrade grofičinog božićnog anđela te prigodnu podjelu svetih sličica i kruščića sa sjemenkama lana.

Druženje svih sudionika događanja završeno je zajedničkom šetnjom Lujzijanskom cestom kroz mjesto Lokve. Uzvratni posjet Gorana Hrvatskom zagorju dogovoren je za proljeće 2017. godine.

Osim druženja i upoznavanja etnografske i kulturne baštine hrvatskih krajeva predsjednica Udruge „Ljubitelja lokvarskih starina“ Mirjana Pleše i voditelj projekta „Grofica Lujza“ Tibor Martan najavili su i zajedničke projekte na promicanju i očuvanju tradicijske kulture.

U znak prijateljstva i buduće suradnje voditelj projekta „Grofica Lujza“ Tibor Martan postao je i članom Udruge „Ljubitelja lokvarskih starina“.

Galerija slika