FOTO Gradonačelnik Bosilj i zamjenik Marković posjetili Kuću Varaždinske heljde OPG-a Pocedulić

Varaždinske vijesti | 15.9.2023. u 14:04h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković danas su posjetili novootvorenu Kuću Varaždinske heljde u Gornjem Kućanu, kušaonicu, odnosno proizvodno-prezentacijsko-prodajni centar, poznatog varaždinskog OPG-a Pocedulić.

Kao jedini certificirani proizvođači Varaždinske heljde, jedine hrvatske autohtone sorte heljde, dobitnici priznanja Superior taste award kao i titule najinovativnijeg proizvoda u Hrvatskoj od Ministarstva poljoprivrede, vlasnici OPG-a Pocedulić Tamara Šabić i Dario Pocedulić, na svom su imanju napravili još jedan korak dalje - otvorenjem Kuće Varaždinske heljde u kojoj se mogu i isprobati jela od heljde i kupiti svi bezglutenski proizvodi ove popularne pseudožitarice.

Gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika proveli su kroz prodajni i proizvodni dio imanja na kojem se uz heljdinu kašu i brašno proizvodi još i tjestenina, mlinci, krekeri, kiflice, ali i jastučnice punjene heljdinim ljuskama.

OPG Pocedulić godišnje proizvede oko dvije tone bezglutenskih proizvoda, a kontinuirano rade na razvoju, širenju svoje ponude, neprestano ulažući kako bi bili što konkurentniji na tržištu.

Ističu dobru suradnju s Gradom Varaždinom i Varaždinskom županijom čija potpora im puno znači, ali i cjelokupnom lokalnom zajednicom – udrugama, školama, jer sve to je od neizmjernog značaja za poslovanje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

Gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković pokazali su oduševljenje što je Varaždin dobio jedan ovakav reprezentativni objekt u kojem posjetioci mogu i kušati i kupiti autohtone varaždinske proizvode, ali i vidjeti kako se oni proizvode.

- Svi mi kada smo u posjeti nekom gradu volimo probati i istražiti nove okuse, mirise, nešto autentično za taj kraj. Zato me veseli što imamo takva mjesta u Varaždinu i zaista treba čestitati ovim vrijednim ljudima koji ulažu puno truda, volje i sredstava u razvoj i gastronomske i turističke ponude Varaždina. To treba cijeniti i biti im podrška – rekao je gradonačelnik Bosilj.