FOTO Frajle raspoložile Novomarofčane, počelo "Antunovo v Marofu"! Foto: Grad Novi Marof

FOTO Frajle raspoložile Novomarofčane, počelo "Antunovo v Marofu"!

VV | 10.6.2023. u 09:33h | Objavljeno u Našim krajem

Koncertom popularnih The Frajli jučer navečer počelo je "Antunovo u Marofu", tradicionalna manifestacija koja nudi bogat program za sve posjetitelje. Brojna događanja organizirana u suradnji mnogih udruga, ustanova i pojedinaca protežu se kroz cijeli lipanj, međutim, središnji program Antunova će trajati sve do 13. lipnja, kada će se proslaviti blagdan sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika grada Novog Marofa.

antunovo_v_marofu_27.jpg

- "Antunovo v Marofu" postalo je sinonim za vrhunsku zabavu, kulturu i gastronomiju te smo izuzetno uzbuđeni zbog ovogodišnjeg programa. Pripremili smo niz događanja za sve generacije, od koncerata do kulturnih i sportskih aktivnosti. Siguran sam da će posjetitelji uživati u svakom trenutku ovog slavljeničkog vikenda - rekao je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

antunovo_v_marofu_11.jpg

Još tijekom jučerašnjeg dana Novomarofčani i njihovi gosti imali su priliku sudjelovati u brojnim događanjima, a jedna od njih je manifestacije "Fino i vino", na kojem su Udruga vinogradara Pinta, ŠRD Marof i SK Grebengradski streličari predstavili svoj rad. Za zabavni program zaduženi su bili Fiškali. U staroj školi Novi Marof održan je "Sastanak u traperu", koji prati razvoj novomarofskih bendova od 70-ih godina prošlog stoljeća, uz nezaobilazni dress code - traper. Sve je pratila i prigodna glazba s gramofonskiih ploča, a održan je i panel s članovima bendova te izložba fotografija, a sve je zaokruženo koncerom Fakustixa.

Na Trgu hrvatske državnosti postavljena je chill zona koja će tijekom cijelog vikenda pružati ugodno okruženje uz glazbenu podlogu.

antunovo_v_marofu_4.jpg

- Uz brojna događanja koja organiziraju mnoge udruge, ustanove i pojedinci, grad postaje pravo središte aktivnosti za sve generacije. No Antunovo v Marofu nije samo zabava i događaji. Naš grad nudi i prekrasne prirodne ljepote, povijesne znamenitosti te obilje mogućnosti za rekreaciju i opuštanje. Neka ova manifestacija bude prilika da se okupimo i provedemo ugodno vrijeme zajedno - kaže Renata Horvatić, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Novi Marof koja poziva sve građane i posjetitelje da se pridruže ovogodišnjim događanjima koja će se održavati u sklopu "Antunova v Marofu".

antunovo_v_marofu_6.jpg

U Novom Marofu danas je na rasporedu izložba oldtimer automobila u Zagorskoj ulici s prigodnom glazbenom pratnjom, izlagače, likovnu koloniju te poetski festival. U popodnevnim satima ponovno slijedi "Fino i vino" uz Pintu, LD Vepar i Udruženje obrtnika Novi Marof, a za glazbeni nastup zadužen je Jura Galina. Također, održat će se finale županijskog kupa u nogometu. Za glazbenu poslasticu pobrinut će se Jacques Houdek, koji će održati koncert s početkom u 21.30 sati, a u staroj školi održat će se veliki TEchno party, na kojem nastupaju DJ - Vrle, F.O.R.M. live! te Kičma.