FOTO Dodijeljena javna priznanja za 2019. Općine Cestica: tko su dobitnici? Foto: Krešimir Đurić

FOTO Dodijeljena javna priznanja za 2019. Općine Cestica: tko su dobitnici?

IHR/Varaždinske vijesti | 14.9.2019. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena su javna priznanja za 2019. godinu.

Za razvoj gospodarstva, uspješno poslovanje, stručnost, odgovornost i neprestano ulaganje u razvoj Općine Cestica dobile su tvrtke Hrvatske vode i Svijeće Kokot iz Malog Gradišća.

Plaketu Općine Cestica za 2019. godinu dobila je DVD Križovljan – Cestica za 90 godina djelovanjai rada društva te za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa, zaštite od požara i civilne zaštite.

Grb Općine Cestica dobili su vlč. Mariju Filipoviću, Nevenu Furjanu, Katici Obadić i Nikola Milec. Vlč. Filipović grb je dobio za promicanje vjere i jedinstva kršćanstva te ulaganja u sakralne objekte Općine Cestica. Furjan je nagrađen zbog osobitih zasluga u sportu i promociji Općine u zemlji i svijetu, a Obadić zbog osobitih zasluga u razvoju društvenih odnosa, hrvatskog i kajkavskog jezika i književnosti. Za promociju volonterizma te razvoj društvenih odnosa u radu s mladima grb je ove godine dobio Milec.

Na svečanoj sjednici nagrađeni su i uspješni učenici s područja Općine Cestica. Tako su Katja Leskovar i Ivona Zebec nagrađena s po 1000 kuna svaka, dok je novčanu nagradu u iznosu od 3000 kuna dobila studentica pete godine Medicinskog fakulteta Valentina Pongračić.